— Dette er vi ikke forberedt på. For oss vil det bli dramatisk hvis Posten ikke lenger skal levere avis på lørdager, sier Øystein Øygarden, redaktør i Vest-Telemark blad til Klassekampen.

Tirsdag ble det klart at regjeringen vil gi Posten tillatelse til å kutte ut postombæringen på lørdager. Staten kan spare 400 millioner kroner ved å gå ned fra seks til fem dagers postombæring. I forslaget som nå er sendt ut på høring, skisserer regjeringen to alternativer: Ett der all postombæring lørdager opphører. Det andre alternativet går ut på at Posten fortsatt har ansvar for ombæring av aviser, men ikke annen post.

— Omdeling av aviser blir noen steder en sentral del av debatten, sier politisk rådgiver Reynir Jóhannesson (Frp) i Samferdselsdepartementet

Landslaget for Lokalaviser mener endringen kan få store konsekvenser i en tid da de fleste papiraviser allerede er nede i knestående på grunn av fallende opplagstall og svikt i annonseinntekter.

Også riksdekkende aviser som Klassekampen, Dagsavisen og Vårt Land vil bli berørt.

Kommunikasjonsdirektør Stig Finslo i Amedia frykter dette kan få dramatiske konsekvenser for flere av de 78 lokalavisene de eier.

— Dette kommer på toppen av andre deler av den statlige mediepolitikken som påvirker mediene i en svært negativ retning, sier Finslo.

Han viser til regjeringens forslag om å kutte 50 millioner kroner i den direkte pressestøtten, forslaget om 8 prosent moms, samt bortfallet av 50 millioner kroner i statlige annonser i avisene.