Mann siktet for seksuelle overgrep over flere år

En mann i 40-årene fra Oppland ble lørdag pågrepet og siktet for flere seksuelle overgrep, blant annet mot to jenter på seks og åtte år. Politiet har etterforsket saken i flere år.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over fem år gammel

Mannen ble mandag varetektsfengslet i fire uker med brev— og besøksforbud, i tillegg til medieforbud. Ifølge VG erkjenner mannen straffskyld i saken.

Kripos opplyser at overgrepene skjedde ulike steder på Østlandet mellom 2008 og 2014. Ett av overgrepene han er siktet for, er mot en seks år gammel jente på Skjetten på Romerike i 2008. Der skal han ha lokket til seg jenta inne i en hage og forgrepet seg på henne. Han skal også ha tatt bilder av henne.

I 2010 skal han ha forgrepet seg på en 13 år gammel jente i Hakadal på Romerike, og i 2011 ble en 18 år gammel kvinne overfalt og voldtatt på Hellerud i Oslo. Kvinnen ga en detaljert beskrivelse av voldtektsmannen, og det ble utarbeidet en fantomtegning som ble publisert av politiet.

Så sent som i mai i år skal han ha forgrepet seg på en åtte år gammel jente i Nittedal i Romerike.

— Jeg har ikke fått sakens dokumenter og kan derfor ikke kommentere den, sier mannens forsvarer Kai R. Vaag til NRK.

Kripos overtok flere av sakene høsten 2011 da man så at det var en sammenheng.

— Vi er veldig glade for at politiet nå har fått gjennombrudd i saken, sier Hege Salomon, som er bistandsadvokat for kvinnen som ble voldtatt i 2011.

Publisert