I juni fikk partiet 5 prosent på den samme målingen. Nestleder Dagrun Eriksen tar selvkritikk og varsler en tøffere linje.

— Framover må det handle om mer enn å stoppe blå politikk. Vi har en jobb å gjøre for å vise KrFs reelle sentrumsprofil, sier hun til Vårt Land.

Bakgrunnstallene for målingen og tidligere målinger viser at KrF mister velgere til venstresiden og de andre sentrumspartiene, noe som er en ny trend.

Arbeiderpartiet er klart største parti på målingen med 34,4 prosent til tross for en tilbakegang på 1,4 prosentpoeng. Senterpartiet går fram 1,5 prosentpoeng til 5,9 prosent. Sosialistisk Venstreparti er ikke i nærheten av å nå sperregrensen med en oppslutning på 2,9 prosent, en oppgang på 0,4 siden juni.

For de andre partiene er det bare små endringer. Venstre får 5,5 prosent, Høyre 26,6, Frp 14,1 og Miljøpartiet de Grønne 3,8 prosent.

Dersom denne målingen hadde vært stortingsvalg ville Arbeiderpartiet fått 61 representanter på Stortinget, seks flere enn de har i dag. Høyre ville fått 48, like mange som i dag, og Frp ville fått 26, tre færre enn i dag. KrF ville mistet to av sine ti, mens Venstre ville beholdt de ti de har i dag.

Feilmarginen på målingen er mellom 0,8 og 3,6 prosentpoeng og størst for de største partiene.