Solbergs mann skal på «førstedame»-treff hos Michelle Obama

Når statsminister Erna Solberg besøker Barack Obama i Washington, blir ektemannen med for å delta på et eget treff for de nordiske «førstedamene».

Publisert Publisert

MØTER OBAMA: Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes, her med Monica Mæland under Høyres landsmøte i 2013, skal besøke Obama i mai. ARKIVFOTO: HÅVARD BJELLAND

  • NTB
iconDenne artikkelen er over tre år gammel

— Det skal bli et sånt «medbrakte ektefeller-program» som inkluderer lunsj i Det hvite hus med Michelle Obama, sier Erna Solberg til VG.

Statslederne i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige skal alle besøke Obama i Det hvite hus 13. mai i år. Mens hovedaktørene skal diskutere viktige tema, blir møtet mellom ektefellene mer uformelt.

— Lunsjen er flyttet ut i hagen. Der skal de vel sette opp et partytelt. Det tror jeg blir bra. Jeg er godt vant med partytelt fra speideren, sier Sindre Finnes.

I forkant av møtet skal Sinnes få et kurs i de sakene som Michelle Obama har jobbet mye med: jenters rett til utdanning og andre internasjonale kvinnespørsmål.

Solberg antyder overfor VG at mannen kan risikere å bli bydd opp til dans av den amerikanske førstedamen, noe han selv ikke er særlig lysten på.

— «Førstedame»-rollen er jo primært en støttende funksjon for den som er statsminister. Jeg tror jeg skal konsentrere meg om det, sier han.

Publisert