Solbergs mann skal på «førstedame»-treff hos Michelle Obama

Når statsminister Erna Solberg besøker Barack Obama i Washington, blir ektemannen med for å delta på et eget treff for de nordiske «førstedamene».

Publisert Publisert

MØTER OBAMA: Erna Solberg og ektemannen Sindre Finnes, her med Monica Mæland under Høyres landsmøte i 2013, skal besøke Obama i mai. ARKIVFOTO: HÅVARD BJELLAND

  • NTB
iconDenne artikkelen er over fire år gammel

— Det skal bli et sånt «medbrakte ektefeller-program» som inkluderer lunsj i Det hvite hus med Michelle Obama, sier Erna Solberg til VG.

Statslederne i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige skal alle besøke Obama i Det hvite hus 13. mai i år. Mens hovedaktørene skal diskutere viktige tema, blir møtet mellom ektefellene mer uformelt.

— Lunsjen er flyttet ut i hagen. Der skal de vel sette opp et partytelt. Det tror jeg blir bra. Jeg er godt vant med partytelt fra speideren, sier Sindre Finnes.

I forkant av møtet skal Sinnes få et kurs i de sakene som Michelle Obama har jobbet mye med: jenters rett til utdanning og andre internasjonale kvinnespørsmål.

Solberg antyder overfor VG at mannen kan risikere å bli bydd opp til dans av den amerikanske førstedamen, noe han selv ikke er særlig lysten på.

— «Førstedame»-rollen er jo primært en støttende funksjon for den som er statsminister. Jeg tror jeg skal konsentrere meg om det, sier han.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Her svarer han om kvelden alt gikk galt

  2. Før kampen pekte bergenseren ut Branns svakheter. Så scoret laget hans fem.

  3. By i Spania stenges ned

  4. Bil krasjet i gjerde og husvegg, to til Haukeland

  5. – Vaktene truet med utkastelse hvis vi ikke holdt større avstand

  6. Jeg husker frokostene hos pappa annenhver helg