Dommen er i tråd med aktors påstand, melder NRK.

20-åringens forsvarer, advokat Harald Stabell, ba om frikjennelse, begrunnet med at hans klient ikke kunne innsett muligheten for at slaget ville føre til at 17-åringen døde.

17 år gamle Jonas Wendelborg Bråten døde på sykehus dagen etter at han ble slått med et glass i halsen på en hjemmefest i Hokksund i september 2013.

Statsadvokat Tonje Tønder sa i sin prosedyre at tiltalte ikke hadde til hensikt å ta livet av 17-åringen, men at hun mener tiltalte burde innsett at glasset ville knuses, og at det var fare for at liv kunne gå tapt. 20-åringen ble tiltalt for grov legemsbeskadigelse med døden til følge.

Den tiltalte 20-åringen har erkjent handlingen, men ikke straffskyld fordi han ikke husker hendelsen. Han husker heller ikke hvorfor han kranglet med 17-åringen tidligere på kvelden. Det antas at promillen til tiltalte var mellom 1,6 og 1,7 i gjerningsøyeblikket.

Mellom 60 og 70 ungdommer var samlet til en privat fest i et hus utenfor Hokksund sentrum 21. september 2013. Der havnet 17 år gamle Jonas Wendelborg Bråten i konflikt med den nå 20 år gamle mannen.