Han kjørte den terrorsiktede hjem

Drosjesjåfør Arild Tangen kjørte terrorsiktede Anders Behring Breivik hjem til gården dagen før terrorangrepet.

Publisert Publisert

TRAFF BREIVIK: Drosjesjåfør Arild Tangen kjørte den terrorsiktede Anders Behring Breivik dagen før angrepet på Oslo og Utøya. Foto: GORM K. GAARE

  • Erlend Langeland Haugen
  • Christian Nicolaisen
iconDenne artikkelen er over åtte år gammel

— Han virket som en trivelig fyr. Jeg hadde aldri trodd at han skulle kunne stå bak så grusomme handlinger, sier Arild Tangen (40) til bt.no.

Torsdag denne uken, dagen før terrorangrepet i Oslo og på Utøya, plukket han opp Anders Behring Breivik (32) på jernbanestasjonen i Rena ca. klokken 13.10.

— Jeg ble bedt om å kjøre til gården på Åsta. Han sa han hadde bodd der en måneds tid, sier Tangen.

Høflig og pent kledd

Han kjørte ham derfra og opp til gården han leide, som tidligere er blitt brukt til å dyrke hasj for NOKAS-penger, noe som er godt kjent i lokalmiljøet. De snakket om løst og fast, blant annet om hasjsaken. Breivik sa at det ikke var noe sånt han drev med der oppe, og at han bare leide gården.

Les også

[No available link text]

Les også

[No available link text]

Tangen beskriver 32-åringen som en alminnelig fyr, pent kledd og med PC-veske, en som så ut som en forretningsmann. Han tror at han kom med toget fra Oslo.

Vel fremme ved gården sto den en liten varebil utenfor huset hans.

— Han virket som en ordentlig kar. Rolig, høflig og hyggelig. Det var ingenting ved ham som skulle tilsi at han var gal. Jeg har kjørt drosje i 20 år, og blitt en ganske god menneskekjenner. Det var ingenting ved ham som gjorde at jeg reagerte, sier drosjesjåføren til bt.no.

Men da han i natt så Breivik identifisert som den pågrepne etter terroren i Oslo og på Utøya, var det noe kjent ved ham.

— Så gikk det opp for meg. Det var han jeg kjørte i går, tenktejeg,sier Tangen.

Avhørt av politiet

Da han plukket opp 32-åringen ved jernbanestasjonen, slo den terrorsiktede av en kort prat Tangens datter på ti år. Også søsteren hennes på 14 år var der. Begge kjente også igjen Breivik på TV-bildene.

— Det var helt sprøtt, sier Tangen, som ringte politiet i dag tidlig. Han er nå blitt avhørt.

— Jeg kunne aldri gjettet at han kunne vært involvert i noe sånt. Tvert imot tenkte jeg at at han var en hyggelig fyr, og at han gjerne kunne bli boende i bygden.

- Hva tenker du om at den hyggelige manneni bilen nå er siktet for å ha drept mer enn 90 mennesker?

— Det er bare kvalmt. Å drepe så mange unge mennesker er forkastelig. Det er ikke mer å si om akkurat det, sier Tangen.

TERRORSIKTET: Anders Behring Breivik.

Publisert