— Jeg har i dag mottatt lagmannsrettens kjennelse på at ranssaken ikke er henvist, slik at da er det bare straffutmålingen som blir gjenstand for ankeforhandling, sier statsadvokat Ingvild Thorn Nordheim til BT torsdag.

Hun var aktor i rettssaken i tingretten i Ålesund, der Steven Dan Danielsen (24) ble dømt til forvaring i 21 år med en minstetid på 10 år. Dommen gjaldt drapet på og voldtekt av Anja Weløy Aarseth, et ransforsøk samt to tilfeller av grove trusler.

Han erkjente straffskyld for drap og voldtekt, men nektet for å ha stått bak ransforsøket. Han anket derfor bare skyldspørsmålet for ransposten i tillegg til straffeutmålingen.

Lagmannsrettens ankeutvalg har nå avvist anken over ransforsøket, melder Sunnmørsposten. Sunnmøre tingrett mener 24-åringen prøvde å rane Pluto-kiosken i Ålesund rett før han voldtok og drepte den 21 år gamle studenten på Aksla-fjellet i august i fjor.

24-åringen kan bringe avgjørelsen om Pluto-ranet inn for Høyesteretts ankeutvalg innen 14 dager. Hans forsvarer, advokat Per Herman Thori-Aamot, vil ikke kommentere avgjørelsen overfor NTB ettersom klienten torsdag ettermiddag ennå ikke var informert om den.