- Skal vurdere avtalen på nytt

Regjeringen vedgår at det kan stilles spørsmålstegn ved de mange parkeringsplassene til Miljøverndepartementet.

Publisert Publisert
  • Bergens Tidende
iconDenne artikkelen er over seks år gammel

I regjeringens nasjonale transportplan (NTP) er det viet et eget avsnitt til parkeringsrestriksjoner. Her påpeker de at parkeringsavgifter og tilgang til plasser har stor betydning for bilbruken.

"Offentlige virksomheter bør være et forbilde ved å ha et begrenset antall og avgiftsbelagte parkeringsplasser til sine ansatte der kollektivtilbudet er godt."

Det finnes neppe mange steder i landet med bedre kollektivtilbud enn Oslo sentrum.

Flere sykler

Statssekretær Ketil Raknes (SV) i Miljøverndepartementet sier han forstår at folk kan stille spørsmålstegn ved antallet parkeringsplasser. Spesielt siden departementet nylig flyttet til nye lokaler, som er enda nærmere kollektivknutepunkter, og som har større tilgang på sykkelparkeringer.

— Men dette er en midlertidig løsning. Vi skal komme med en helhetlig løsning for dette når dagens kontrakt går ut, sier han.

Den løpende leieavtalen går nemlig ut i mars. Da skal den vurderes på nytt av begge partene. Statssekretæren sier at politisk ledelse ser det som naturlig å vurdere avtalen opp mot regjeringens mål om at flest mulig skal benytte seg av kollektivtransport.

Ny vurdering

— Forholdene for statlige ansatte skal være like som forholdene for vanlige ansatte. Vi vil at flest mulig skal benytte seg av kollektivmidler. Samtidig har vi politikere ansvar for å sørge for at kollektivtilbudet er et reelt alternativ. I de tilfellene det ikke er et reelt alternativ så må man kunne tilby parkeringsplasser.

— Hva tenker du om forskjellen mellom det dere selv har, og det dere gir Sparebanken Vest?

— I og med at vi har flyttet nærmere kollektivknutepunkter, må vi ta en ny vurdering på disse parkeringsplassene. Målet er at flest mulig reiser kollektivt. Men jeg synes det er positivt at Sparebanken Vest har kommet lenger.

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. – Må kunne forvente at den nye fergen tåler vind og sjø

  2. Hotel Norge evakuert etter brann i kjelleren

  3. Her lukter bunnvannet som råtne egg. Det kan bety at fjordbunnen er i ferd med å dø.

  4. Disse tiltakene bør du kjenne til om du skal ha byferie

  5. Kjørte inn i flere andre biler og «blåste rødt»

  6. Turfølge på seks værfaste på Trolltunga

  1. I Verdens Rikeste Land