«Det rødgrønne flertallet har Anjas død på sin samvittighet»

Carl I. Hagen (Frp) gir i en Facebook-melding regjeringen skylden for drapet på Anja Weløy Aarseth.

hagen facebook.jpg
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

«Hører på NRK TV at den siktede i Anja-saken er tidligere straffedømt, senest i januar i år. Hvorfor i all verden satt han ikke inne. Hadde vi hatt en skikkelig regjering med nok fengselsplasser og skikkelige dommer ville han sittet inne og Anja ville vært i live. Det rødgrønne flertallet har Anjas død på sin samvittighet. Jeg gremmes!»

Slik lyder meldingen som ble lagt ut på Carl I. Hagens Facebook-side onsdag kveld, skriver Aftenposten.

Meldingen ble slettet kort tid etterpå, men da hadde flere personer allerede hadde tatt bilde av meldingen og delt den på Twitter.

— Uheldig spissformulering

— Jeg la ut Facebook-meldingen i affekt og raseri. Det er en uheldig spissformulering og derfor trakk jeg den tilbake etter anmodning fra partifeller, sier Hagen til Aftenposten.

Han vil ikke svare på hvem som ba han trekke meldingen. Hagen sier han står inne for budskapet.

— Dette er en tragedie som synliggjør konsekvensene av regjeringens snilistiske kriminalpolitikk. Han burde sittet inne. Frp vil ha lengre og strengere straffer. Vi ville aldri ha akseptert soningskøer, sier Hagen til Aftenposten.

- Smakløs

Hagens Facebooksideer likt av nær 10.000 personer, og består av en rekke personlige og politiske ytringer og bilder fra den tidligere Frp-lederen. Hagen er i dag gruppeleder for Frp i Oslo bystyre.

På nettsamfunnet Twitter blir meldingen karakterisert som «smakløs», «drøy», «forkastelig» og «langt over streken».

«Enkelte insisterer på å svine til sitt ettermæle. Gang på gang. Carl I. Hagen», skriver advokat Jon Wessel-Aas.

Ap: tragisk sak

Drapet på 21 år gamle Anja Weløy Aarseth i Ålesund har rystet hele Norge. Politiet har pågrepet en 23 år gammel mann, som har tilstått drapet. Mannen er tidligere straffedømt for blant annet vold ogdrapstrusler, ulovlig oppbevaring av våpen og narkotikabruk.

Helga Pedersen, nestleder og parlamentarisk leder i Arbeiderpartiet, vil ikke kommentere Hagens utsagn.

— Drapssaken i Ålesund er en dypt tragisk sak. Mine tanker går til familien og Anjas venner. Jeg vil ikke gjøre dette til en valgkampsak, sier Pedersen.

Publisert