— Politiet har ingen formening om hvem avdøde er, sa etterforskningsleder Atle Hauge ved Østfold politidistrikt på en pressekonferanse torsdag ettermiddag.

Politiet mottok ved 19-tiden onsdag melding om en død person i en blokkleilighet i Moss sentrum. Da politiet kom til stedet kort tid etter, ble en ung mann med nordeuropeisk utseende funnet død. Politiet ønsker ikke å fortelle hvem det var som meldte fra om hendelsen.

Mannen som er pågrepet og siktet for drapet, bor i leiligheten, og ble pågrepet på stedet.

Innbrudd

— Når drapet fant sted er ikke klarlagt, men ut ifra spor på åstedet og opplysninger, antar politiet at drapet har funnet sted det siste døgnet, sa Hauge.

En beboer i boligkomplekset der drapet skal ha skjedd, forteller til avisen at politiet var på stedet hele natten.

— Det skal også være brutt opp to dører ned til kjelleren i bygget, forteller en beboer i blokka til Moss Avis.

Politiet ønsker ikke å kommentere om dette kan ha noen sammenheng med drapssaken. Politiet ønsker heller ikke kommentere om det ble brukt, eller om det er funnet, noe drapsvåpen.

Relasjonen mellom den drepte og den antatte gjerningsmannen er ikke avklart, fordi den døde ikke er identifisert. Han skal obduseres fredag.

Luftpistol

Den pågrepne mannen i 40-årene er siktet for forsettlig drap. Han skal være kjent for politiet fra tidligere, men Hauge ønsker ikke å fortelle hvordan de har kjennskap til mannen.

Ifølge Moss Avis ble mannen tirsdag kveld fratatt en luftpistol på et kjøpesenter i Moss. Mannen fremsto som ruspåvirket, opplyste politiet etter hendelsen tirsdag.

En annen beboer i blokka der mannen ble pågrepet forteller at det har vært bråk fra leiligheten ved flere anledninger.

Avhørt

Den drapssiktede ble avhørt natt til torsdag, bekrefter mannens advokat Per Markus Gundersen til avisen.

Ole Friestad, etterforskningsleder ved Moss politistasjon, opplyser at fengslingsmøtet for den siktede mannen vil finne sted fredag.

Kripos er koblet på saken og har siden natt til torsdag bistått lokalt politi, blant annet med tekniske undersøkelser på det antatte åstedet.