Situasjonen var uoversiktlig kort tid etter at meldingen om ulykken kom inn til Oslo-politiet. Observasjoner tyder på at bussen kan ha kollidert med en eller flere biler nord for den sterkt trafikkerte rundkjøringen på Carl Berners plass og rammet flere fotgjengere.

— Foreløpig vet vi at tre personer er lettere skadd og en person er bekreftet død. Vi har ikke flere detaljer, sier operasjonsleder Sissel Hansen i Oslo politidistrikt til NTB.

De skadde er kjørt til legevakten i Oslo. Den omkomne var en times tid etter ulykken ikke identifisert.

Trafikkulykken skjedde i 20-tiden søndag kveld. Politiet og nødetatene var raskt på stedet, ved krysset mellom Rosenhoffgata og Trondheimsveien, rett nord for Carl Berners plass. Trondheimsveien var sperret i begge retninger etter ulykken.

— Vi jobber fremdeles på stedet. Det ser ut til at det er en buss og en personbil som har kollidert. Bussen har skjenet ut av veien etter sammenstøtet. Den kan ha truffet fotgjengere, men vi er ikke sikre, legger hun til.

Vitnet Vermund Heggeland forteller til VG at han hørte et voldsomt brak og hyling og skriking da ulykken inntraff.

— Da så jeg en rød buss komme brasende nedover gaten. Den virket helt ute av kontroll. Bussen rev med seg en rekke trær på veien, sier Heggeland. (©NTB)