De omkomne er sjåføren og en godt voksen mannlig passasjer, skriver Aftenposten.

— Den omkomne passasjeren er en godt voksen mann. Han har sittet omtrent midt i bussen. Vi har ikke fastslått identiteten hans helt sikkert ennå, men jobber med det nå, sier vaktleder Lennart Kyrdalen ved Krimvakta i Oslo politidistrikt til NTB like etter klokken 4 natt til søndag.

Da hadde det gått fire timer siden den dramatiske utforkjøringen på riksvei 4.

— Årsaken til ulykken kan vi fortsatt ikke si noe om. Det vi vet er at bussen har kjørt opp på et rekkverk og en murkant. Det er spor etter bussen på murkanten, og herfra har den tippet utfor og rullet ned mot veien nedenfor. Det var vått, men ikke glatt på veien, sier Kyrdalen.

Sjåføren hardt skadd

Den nå avdøde mannen og ytterligere fire personer ble kjørt til Ullevål sykehus med varierende skadegrad. Søndag morgen får NTB opplyst av sykehuset at en kvinne er alvorlig skadd, en mann er moderat skadd og to kvinner er lettere skadd.

Ifølge informasjonssjef Gry Isberg i Ruter er en av de to hardt skadde personene sjåføren av bussen.

– Bussjåføren skal være en av de hardt skadde. Han er ansatt i operatørselskapet Unibuss, sier Gry Isberg til NTB.

– Dette er en dypt tragisk ulykke, og jeg kan ikke huske at vi er blitt rammet av en tilsvarende ulykke som direkte rammer de reisende om bord, legger hun til.

Kjenner ikke identitet

Bussen kjørte linje 321 fra Oslo til Lillestrøm og hadde avgang fra bussterminalen ved Oslo Sentralstasjon klokka 23.38. På vei opp Trondheimsveien en drøy halvtime senere havnet bussen utfor veien og rullet ned skråningen mot Margrethe Parms vei ti meter nedenfor.

Det var til sammen 17 personer på bussen da ulykken skjedde. Bussen endte ferden halvt på siden ved fortauskanten i Margrethe Parms vei som går parallelt med Trondheimsveien.

I tillegg til de skadde ble tolv personer kjørt til legevakt for sjekk. Noen av dem hadde lettere skader.

Operasjonsleder Heidi Grundstad forteller at politipatruljene på stedet snakket med de aller fleste som hadde vært om bord, før de ble kjørt til sykehus eller legevakt.

Ukjent årsak

Det var mange svært glatte veier på Østlandet lørdag ettermiddag og kveld, men Trondheimsveien var våt, bar, men ikke glatt da bussen kjørte av veien.

Om det har skjedd noe om bord i bussen som har ført til utforkjøringen, er altfor tidlig å kunne si noe om.

– Vi har ingen indikasjoner om hva som har foregått. Årsaksforholdet er det altfor tidlig å si noe om. Vi har konsentrert oss om redningsarbeidet, og så har etterforskningen pågått parallelt, sa innsatsleder Svend Bjelland.

Bussen har fått omfattende skader etter utforkjøringen, og spesielt frontpartiet har fått hard medfart. Trær og en lyktestolpe knakk da bussen rullet utfor skråningen.

Bussen ble i løpet av søndagsnatten fraktet vekk fra ulykkesstedet.

Leit og trist

Rommen ligger i Stovner bydel mellom Romsås og Stovner i Groruddalen i Oslo. Brannvesenet ble varslet om ulykken klokka 00.13 søndag. Alle nødetatene kom raskt til stedet og brannvesenet var på plass med fem biler.

Trondheimsveien ble sperret i begge retninger nord for Fossumkrysset, men veien ble åpnet igjen like før klokken 3. Flere personer fra operatørselskapet Unibuss var på ulykkesstedet natt til søndag for å bistå politiets arbeid.

Gry Isberg i Ruter sier tankene går til de pårørende til den omkomne.

– Vi tenker spesielt på de pårørende og familien til personen som er omkommet, og dem som er hardest rammet og alle de andre som var om bord i bussen. Dette er leit og trist, og vi har all medfølelse med dem som er rammet, sier hun.

Isberg forteller at Ruter har satt i verk et eget beredskapsapparat.