Nordmannen som i mange år var bosatt i Larvik før han reiste tilbake til Mogadishu, ble sammen med et medlem av terrorgruppa al-Shabaab arrestert i Somalias hovedstad i fjor, tiltalt for et brutalt drap, skriver Dagbladet.

PST i Kenya

Al-Shabaab-medlemmet ble dømt til døden mens nordmannen ble frikjent. 23-åringen nektet ethvert kjennskap til drapet, skriver avisen.

Både kenyansk og norsk politi er sikre på at 23-åringen hadde en aktiv rolle da terrorister angrep kjøpesenteret Westgate i Nairobi 21. september. 67 uskyldige mennesker ble drept og nettopp al-Shabaab tok på seg ansvaret for terroraksjonen.

Politiets sikkerhetstjeneste bekreftet i helgen at en navngitt norsk statsborger med somalisk bakgrunn kan ha vært involvert i terroraksjonen. PST-etterforskere er nå i Kenya for å bistå i etterforskningen.

Flere identiteter

Norsk politi har ifølge Dagbladet hatt god kjennskap til 23-åringens aktiviteter i Norge. Han har blant annet operert med flere forskjellige identiteter.

Ifølge avisen er det uklart hvor 23-åringen har oppholdt seg etter at han hadde sittet varetektsfengslet i Mogadishu i flere måneder.

Verken norsk eller kenyansk sikkerhetspoliti er sikre på hva som skjedde med 23-åringen under angrepet i Nairobi. Han kan være død, eller han kan også ha klart å rømme.