- Mer sannsynlig med flere hunder enn barn

TIL FJELLS: Kronprins Haakon og kronprinsesse Mette-Marit stilte opp til intervju på toppen av fjellet Pika i Stor-Elvdal tirsdag. Foto: SCANPIX

  • Det er vel mer sannsynlig at det er blitt flere hunder enn flere barn i familien om ti år, sier kronprinsesse Mette-Marit, og skuer ut over fjellheimen i Hedmark.
  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over ni år gammel

Torsdag feirer kronprinsparet tiårsdag som ektepar med en gudstjeneste i Oslo domkirke. Sannsynlighetsberegningen fra kronprinsessen var svar på et spørsmål fra journalister om hvordan familien ser ut når paret har vært gift i ti år til?

Kronprins Haakon sa ikke så mye direkte til dette spørsmålet, men fortalte at han synes det er spennende å se barna vokse opp. Om ti år vil Marius være 25 år og voksen, mens Ingrid Alexandra vil være 17 og Sverre Magnus knapt 15 år.

Status etter ti år

Kronprinsparet møtte pressen på toppen av den 1.157 meter høye toppen Pika i hedmarkskommunen Stor-Elvdal tirsdag. Der skulle journalistene få stille paret spørsmål omkring deres ti år lange ekteskap. Og kronprinsparet møtte spørsmålene med stor åpenhet, der de satt med utsyn på alle kanter og så tilbake på sine ti år som ektefolk.

— Vi hadde drømmer for fremtiden, og jeg tror vi er ganske fornøyd, sier kronprinsessen.

— Det har vært ti fine år, og det er litt rart å komme til et punkt hvor alle venter at vi skal gjøre opp status. Derfor føler vi litt press nå, fortsetter kronprinsen og ler.

Hund eller ikke hund?

Hjemme på Skaugum har kronprinsparet hunden Milly Kakao - en blanding av labrador og puddel. På turen i Hedmark har de også fått nærkontakt med flere hunder.

— Kanskje det blir flere hunder etter hvert, forteller Mette-Marit og røper at familien har diskutert om de skal la Milly Kakao få valper.

Om de i det hele tatt skulle ha hund er et av temaene som har skapt heftig diskusjon gjennom det ti år lange ekteskapet.

— Da organiserte jeg og barna en sitt-ned-aksjon i tre måneder, med «Vi vil ha hund!», og til slutt ga han opp, forteller Mette-Marit.

— Det var ikke sånn det skjedde. Det var bare noen som bestilte en hund, presiserer kronprinsen, som tilføyer at han i ettertid innså at motviljen

— med bakgrunn i at familien hadde nok å organisere fra før - viste seg å være ubegrunnet.

Parterapi

Kronprinsparet kom også inn på hva ekteskapet kanskje kunne inneholdt enda mer av.

— Vi kunne sikkert vært mye flinkere til å holde kjærligheten varm, og særlig jeg. Vi kunne nok vært flinkere til å ha tid sammen, sier kronprins Haakon.

— Dette ble litt parterapi i full offentlighet! lyder svaret raskt fra kronprinsessen under presseseansen der pressen hadde fått frie tøyler med spørsmålene sine til paret.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent
BT anbefaler

Her er det fare for mye lyn og torden i helgen

– Jeg ville ikke reist opp på en fjelltopp søndag, sier meteorolog.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. Meteorstorm i natt: – Så en ildkule som falt ned i Nordåsvatnet

  2. Her har de størst andel ferdig­vaksinerte. Sjekk hvor langt din kommune er kommet.

  3. Begge var på nødoppdrag, begge er mistenkt. – Har aldri opplevd noe sånt før.

  4. Nye undersøkelser av Ronnys død: – Vi vil være helt sikre

  5. Butikken hennes fikk en kraftig oppsving i 2020. Har aldri gjort det bedre.

  6. Hvorfor døde mobbeofferet Bent (13)? Først nå har familien fått svar.