Øygard, som er tiltalt for overgrep mot en mindreårig jente, har i flere år hatt kontakt med en rekke profilerte personer, blant dem Stoltenberg. Jentens bistandsadvokat varsler nå at de vil at Stoltenberg skal møte i retten, skriver VG.

— Jeg ser det slik at det er viktig at Jens Stoltenberg blir ført som vitne i denne saken, og jeg kommer til å be om at han skal møte i retten, sier bistandsadvokat Nina Braathen Hjortdal.

Stoltenberg har møtt Øygard sammen med jenten flere ganger.

— Han kan kaste lys over forholdet mellom de to, fordi han har sett jenta og Øygard sammen. Han vil opptre som et vanlig vitne, ikke som landets statsminister, sier Hjortdal.

— Dette har statsministeren ingen kommentarer til, sier politisk rådgiver Sindre Fossum Beyer ved Statsministerens kontor.

Øygards forsvarer Mette Yvonne Larsen opplyser at Øygard og Stoltenberg ikke har hatt kontakt med hverandre siden saken ble kjent. Hun ser ingen grunn til at statsministeren trekkes inn.

— Dette er helt unødvendig og fremstår kun som et forsøk på å skape blest om saken, sier hun.

Politiadvokat Lars Rune Ringvik i Gudbrandsdal politidistrikt har innstilt på tiltale og sendt saken videre til statsadvokaten. (©NTB)