Navarsete inntok sin plass på Sogn og Fjordane-benken under den muntlige spørretimen i Stortinget onsdag. Dette var hennes første opptreden i Stortinget siden hun ble sykmeldt i februar.

Onsdag morgen fikk NTB opplyst fra Senterpartiet at Navarsete kommer til å møte Dalai Lama når han kommer til Norge.

I salen satt også utenriksminister Børge Brende (H), etter alt å dømme godt forberedt til å svare på spørsmål om også han akter å møte Tibets åndelige leder under norgesbesøket.

Brende måtte imidlertid vente, da første spørsmål gikk til utdanningsminister Torbjørn Røe Isaksen (H).

Spørretimen onsdag ledes av stortingspresident Olemic Thommessen (H), som har gjort det klart at han ikke vil møte Dalai Lama.

— Å møte Dalai Lama nå vil virke unødvendig provoserende på Kina i en situasjon der det er viktig for Norge å gjenopprette en dialog, sa Thommessen tirsdag til NTB.

Thommessen viste til at han formelt sett er den høyest rangerte nordmann etter kongen og at det således ville gitt et sterkt signal om han møtte Dalai Lama.

FREDSPRISJUBILEUM: Buddhistsamfunnet Karma Tashi Ling og Den Norske Tibetkomité har invitert Dalai Lama til Norge for å feire at han fikk Nobels fredspris for 25 år siden. Han skal være i Oslo fra 7. til 10. mai. Foto: Rafiq Maqbool, AP