Medisinen som er stjålet består av et uvisst antall ampuller av det kostbare brystkreftmedikamentet Herceptin og er produsert av legemiddelselskapet Roche. Tyveriet i Italia har ført til at europeiske legemiddelmyndigheter er i høy beredskap. Noe av medisinen har allerede blitt utvannet eller forfalsket og solgt i Storbritannia, Tyskland og Finland, skriver VG.

— Det er en alvorlig sak. Det vi vet så langt er at det ikke har kommet noe fra det stjålne partiet til Norge, sier kommunikasjonsdirektør Line Walen i Roche Norge.

Statens legemiddelverk mener saken er svært alvorlig.

— Vi er heldige og har et veldig oversiktlig system med god kontroll. Det er ikke tilfellet i mange andre europeiske land. Vi må likevel være på vakt, sier medisinsk fagdirektør Steinar Madsen i Legemiddelverket.

— Vi frykter at de dyre medisinene skal blandes ut og selges inn i vanlig grossistledd. De kan havne i normalt omløp, det er det som er så farlig: Vareprøven som selges kan være autentisk, mens partiets om leveres kan være av utvannet medisin, sier Madsen videre.