— Nå har de funnet ut av problemet, og kjøreforbudet er opphevet for alle de aktuelle kjøretøyene, sier Simen Rudi i Forsvarets logistikkorganisasjon (FLO) til NTB søndag formiddag.

Lørdag skrev VG at avgjørelsen om å parkere bilene ble tatt for en uke siden. Forsvaret kan ikke opplyse hva som var galt med bilene, fordi informasjonen er gradert, skriver VG.

— Grunnlaget for at det ble innført midlertidig bruskforbud er gradert. Derfor kan vi ikke gå noe inn på hvorfor og hva saken gjelder for øvrig, sa Rudi til avisen. Han ville heller ikke kommentere hvilke konsekvenser et slikt kjøreforbud har med tanke på kapasitet og beredskap.

Forsvaret har i løpet av de siste årene kjøpt over 100 spesialbyggede biler av modellen Toyota Land Cruiser 200, skriver VG. Bilene brukes blant annet av Forsvarets spesialkommando, Marinejegerkommandoen, Etterretningsbataljonen, og Heimevernets innsatsstyrker.

Arctic Trucks Norge, som bygger om og leverer bilene til Forsvaret, opplyser til avisen at også bilene som brukes av politiets beredskapstropp, for sikkerhets skyld vil bli sjekket for feil.