Klokken 14.37 fikk politiet beskjed om at Waldemar barnehage hadde evakuert på eget initiativ etter at de hadde oppdaget videoen, skriver Nettavisen.

Det var kommunikasjonsrådgiver Hans-Kristian Thorbjørnsen i Høyre som mandag la videoen ut på sin Facebook-profil. Fredag gjorde Dagbladet barnehagen oppmerksom på videoen. Ledelsen valgte da å evakuere over til et bygg i nærheten.

— Usmakelig

— Det er usmakelig. Jeg tror det hele bunner i en veldig dårlig spøk, men vi måtte foreta oss noe. Det var en spøk som tok av, sier Rolf Årseth, som eier Waldemars barnehage, til Dagbladet.

Det har ikke lykkes NTB å komme i kontakt med Thorbjørnsen fredag, men til VG sier kommunikasjonssjef Sigbjørn Aanes i Høyre at det var et forsøk på humor som slo helt feil og som gikk over streken.

— Vedkommende er svært lei seg og beklager det som har skjedd overfor foreldre, ansatte og ikke minst barna, skriver Aanes i en tekstmelding til avisen.

App

Thorbjørnsen har brukt en app til å ta et bilde av barnehagen, og så lagt til en effekt slik at det ser ut som barnehagen blir bombet, forteller operasjonsleder Vidar Pedersen ved Oslo politidistrikt til NRK.

— Vi har snakket med personen som la den ut, og vurderingen vår helt fra starten av har vært at dette var helt ufarlig, sier Pedersen.

Operasjonslederen sier folk må tenke seg litt om før de legger ut ting på nettet.

— Folk må tenke litt rundt det de gjør, for eksempel hvilke bygg de bruker. Selv om noe er laget for moro skyld, kan det fort skape frykt blant andre. (©NTB)