Løper byen rundt for å fange Pokémon

Med mobilspillet Pokémon Go får 90-tallsgenerasjonen sine barndomshelter tilbake.

  • Nicoline Haugsvær
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over fem år gammel

På broen i Frognerparken i Oslo, bare noen skritt unna Sinnataggen, står flere unge gutter. Men de er ikke på sightseeing. De skal fange Pokémon.

— Her er en skilpadde som jeg har prøvd å få i to dager, forteller August Hansen (23).

Mobilspillet Pokémon Go har tatt verden med storm etter at det ble lansert i USA, Australia og New Zealand forrige uke. På fem dager ble det lastet ned7,5 millioner ganger. Selv om det foreløpig ikke har kommet til Europa og Norge, har mange lastet det ned også her.

Nostalgisk

Hansen har hatt appen siden søndag. Han tror nostalgien er blant årsakene til suksessen.

— Pokémon kom da jeg var i seks-syvårsalderen med kort og Game Boy-spill. Nå er det tatt til et nytt nivå, forteller han til Aftenposten.

Spillet viser et kart over området du befinner deg. Når man beveger seg kan det dukke opp fantasifigurer ulike steder. Da slår kameraet på mobilen inn, og figuren vises i bildet.

Les også

Denne mobilen har det beste kameraet

Man samler på figurene som har ulik verdi. For å fange den må du treffe den med en pokeball på skjermen. Man kan også velge om man vil spille for ett av tre mulige lag.

— Selv om man er 23 er det fortsatt gøy, sier Hansen.

FANGST: Christoffer Røvang, August Hansen og Tomas Hagen var blant Pokémon Go-spillerne som fanget Pokémon i Frognerparken.

Må bevege seg Et poeng med Pokémon Go er at man må gå. Hansen har allerede hørt om folk om vanligvis ikke beveger seg så mye, som de siste dagene har gått og syklet flere mil for å samle flest mulige figurer.

— Det er gøy å bruke teknologi på en sånn måte. Det viktigste er å fortsette å gå, sier han.

Les også

Festival-strømming kan være straffbart

— Ganske hekta

Figurene er gjerne i nærheten av monumenter og landemerke r, derfor var det mange pokémonfigurer rundt skulpturene i Frognerparken tirsdag ettermiddag.

Mens Hansen forklarte spillet til Aftenposten kom flere ferske pokémonspillere forbi.

— Jeg skulle på en joggetur. Jeg har hatt spillet én time, og er ganske hekta, forteller Cristian Brennhovd (16), som legger til at han hadde pokémonkort da han var liten.

Tomas Hagen (24) tror Pokémon Go er ekstra stort for 90-tallsgenerasjonen som vokste opp med figurene.

Les også

Uønsket Windows-oppgradering ødela sønnens matteeksamen

Nå må Gabriel (19) ta opp matematikk til høsten: — De kunne i hvert fall beklaget.
— På den tiden kunne ingen forutse at man kunne løpe rundt og fange dem selv, sier han, som også hadde lastet ned spillet tidligere på dagen.

Sammen med Christoffer Røvang (18) hadde han kjørt fra Storo til Frognerparken og spilt på veien. De var ikke de eneste som hadde funnet veien dit.

— Jeg har vært rundt hele Oslo, forteller Toffe Helstad (22). Han og broren, Daniel Helstad (27), var i Botanisk hage i går.

— Vi er litt hekta nå, sier de.

Publisert
  1. Sosiale medier

Les mer om dette temaet

  1. Én av disse er den perfekte sommerhøyttaleren

  2. Fikk 80.000 kroner i erstatning for Windows 10-oppdatering

  3. Nå kan Telenor-kunder ringe uten mobildekning