AUF: Uakseptabel voldsbruk i Oslo

Arbeiderpartiets ungdomsorganisasjon AUF karakteriserer opptøyene i Oslo som fullstendig uakseptable, og oppfordrer til felles innsats for å unngå at slikt skjer på nytt.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over 11 år gammel

– Voldsbruken er helt uakseptabel. Den ødelegger for alle som markerer støtte til ofrene på Gaza på en fredelig måte. Budskapet blir overskygget av volden, sier AUF-leder Martin Henriksen.

Han krever at alle som har brukt og oppfordret til vold de siste dagene roer seg ned. Desperasjonen og frustrasjonen over voldshandlingene i Gaza kan ikke rettferdiggjøre voldsbruken, mener Henriksen.

– Nå er det ikke lenger Gaza som er på forsiden av norske aviser, men knuste vinduer i Oslo. Det tjener ikke et eneste av ofrene i Gaza på. Volden må stanse, så det viktige budskapet igjen kan komme farm: At bombingen, invasjonen og okkupasjonen av Palestina må stanse, sier Henriksen.

Det er viktig å verne om ytringsfriheten, og aksjonistene må la sine meningsmotstandere få stå fram med sine synspunkter uansett hvor uenig man måtte være, mener AUF-lederen.

Han oppfordrer til felles innsats for å sikre at slike markeringer i framtiden skjer på en fredelig måte.

– Alle som støtter Palestina-saken må nå ta felles initiativ for å komme de voldelige handlingene til livs. Dels gjelder det å si klart fra om at denne type handlinger er helt uakseptable, dels å komme i dialog med de ungdomsmiljøene som har deltatt, sier Henriksen.

Publisert
BT anbefaler

– Eg er skuffa over det eg såg i parken

Helsebyråd Beate Husa seier ho er uroa etter å ha sett studentane i Nygårdsparken.

LES SAKEN

Sakene flest leser nå

  1. Dordi likte ikke det hun fikk høre på butikken

  2. Her er dommen etter Branns festkamp

  3. Ingebrigtsen kunne glise for Branns sjeldne bragd

  4. Halvparten av covid-19-pasienter sliter med pusten tre måneder etter

  5. Vurderer anbefaling om munnbind på buss og bane

  6. FHI anbefaler at flere land blir røde