— Vi har fisket litt i rørt vann, sier Rema 1000 Norges sjef Tom Kristiansen til Aftenposten.

Coop har fått godkjenning fra Konkurransetilsynet til å kjøpe ICA Norges 553 matbutikker. Forutsetningen er at Coop selger 93 av ICA-butikkene videre, 43 av dem til Bunnpris og 50 til NorgesGruppen. Rimi-kjeden inngår i ICA Norge og blir som del av oppkjøpsavtalen gjort om til Coop-butikker.

- Slåss om husleiekontrakter

Remas overtakelse av mer enn 20 av Rimi-butikker var mulig ved å overta ICA- og Rimi-butikkenes husleiekontrakter, skriver avisen.

— Det er slåssing om husleiekontrakter hele tiden. Men det er klart at vi så det ble en del usikkerhet rundt disse butikkene i forbindelse med Coops oppkjøp av ICA, sier Kristiansen.

Mange av husleieavtalene har en klausul i forbindelse med salg av selskapet. Dersom et selskap blir solgt, står gårdeier fritt til å si opp kontrakten med selskapet. Det er dette Rema har benyttet seg av.

- Ikke bekymret

NorgesGruppen, som eier Kiwi, Meny og Spar, har også fått flere nye leiekontrakter på denne måten, ifølge avisen, men NorgesGruppen ønsker ikke å kommentere saken.

Bunnpris-sjef Christian Lykke bekrefter at han ikke får 43 av ICA-butikkene, men bare 42, og om et par år mister han noen flere.

Coop er ikke bekymret over at et 20-tall butikker havner hos konkurrenten Rema 1000, opplyser kommunikasjonsdirektør Kristin Paus.