Mannen tidlig i 40-årene ble like etter midnatt funnet død på en parkeringsplass ved Lindeberg skole på Oslos østkant. Han hadde omfattende hodeskader.

— Ikke tilfeldig offer

Hvordan mannen er drept er ikke avklart, men politiet har funnet et håndvåpen, ifølgeVG.

Det dreier seg om et våpen med lyddemper og et større magasin.

IfølgeTV 2ble han dømt til åtte års fengsel. En av politiets teorier skal være at drapet natt til lørdag dreier seg om hevn i en gjengkonflikt fra 1990-tallet.

— Politiet har så langt ikke grunn til å tro at mannen er et tilfeldig offer, men så tidlig i en etterforskning holder vi alle muligheter åpne, sier politiinspektør Grete Lien Metlid, leder for seksjon for volds- og seksualforbrytelser.

Funn på stedet

— Vi fikk melding om den døde mannen ti minutter over midnatt. Melder opplyste at mannen var død, og at han hadde omfattende hodeskader. Vår patrulje på stedet bekrefter dette, forteller operasjonslederen André Kråkenes til NTB ved 4-tiden lørdag morgen.

— Det er funn på stedet som gjør at vi konkluderer med drap, sier Morten Wik, vaktleder på krimvakten i Oslo politidistrikt.

Norsk statsborger

Krimteknikere har gransket åstedet siden mannen ble funnet. Politiet har også søkt området med hund etter eventuelle gjerningsmenn.

Hvordan mannen er drept, er ikke avklart. Det er ikke funnet våpen på stedet.

Mannen er ikke formelt identifisert, men politiet mener å vite hvem han er.

— Avdøde, hvis det er han vi tror det er, har et utenlandskklingende navn, men er norsk statsborger, sier operasjonslederen.

Han ønsker ikke å kommentere om mannen er kjent for politiet fra før.

Familien til mannen, som er bosatt i Norge, er varslet om dødsfallet. Politiet ønsker natt til lørdag ikke å si noe om han var savnet av familien.

Det var en av bilene på parkeringsplassen som satte politiet på sporet etter mannens familie, og dermed hans identitet.

Rundspørring

— Melder, som etter alt å dømme var en tilfeldig forbipasserende, er inne til avhør nå i natt. I tillegg foretar vi en rundspørring i området. Hundesøket har ikke gitt resultater, sier Kråkenes.

Politiet har ingen formening om hvor lenge mannen har ligget på parkeringsplassen.

— Det er for tidlig å si. Våre teknikere jobber fortsatt på stedet, og avdøde er ikke fraktet bort, sa operasjonslederen til NTB ved 2.30-tiden.

Ber vitner ta kontakt

Politihelikopteret har ikke vært med i søket etter eventuelle gjerningsmenn på grunn av tåke på Gardermoen.

Wik på kriminalvakten opplyser at politiet har avhørt flere vitner, men at de gjerne vil snakke med flere.

— Vi er interessert i å snakke med alle som mener å ha sett eller hørt noe, eller som har vært i området rundt Lindeberg skole rundt midnatt, sier Wik til NTB.

Avdøde skal obduseres ved Rettsmedisinsk institutt slik at identitet og dødsårsak kan fastslås med sikkerhet.