Én million TV-abonnenter mister 13 kanaler

Oslo: Det ble søndag kveld ingen enighet i forhandlingene mellom TVNorge-eier Discovery og Canal Digital. Dermed forsvinner TVNorge og 12 andre kanaler hos rundt én million abonnenter.

BORTE: Ylvis-brødrene blir borte fra rundt halvparten av norske TV-skjermer som følge av uenighet mellom TVNorge-eier Discovery og Canal Digital.
Harald Strømme er sjef i TVNorge og SBS Discovery. Selskapet ligger i konflikt med Canal Digital, noe som resulterer at mange får færre kanaler tilgjengelig.
  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Samtidig som SBS Discovery søndag satt i tunge forhandlinger med storaktøren Canal Digital, kom nyheten om at selskapet var blitt enig med distributørens konkurrent Altibox om en ny, langsiktig avtale. Avtalen gjelder hele kanalpakken til Discovery, som omfatter TVNorge, Eurosport, Max og ti andre Discovery-kanaler.

Vant over TV 2:

Altibox har rundt 15 prosent av tv-markedet, mens Telenor-eide Canal Digital er størst med rundt 50 prosent. Resten er i stor grad RiksTV, Viasat og Get samt en del lokale distributører, skriver VG.

Harald Strømme er sjef i TVNorge og SBS Discovery. Selskapet ligger i konflikt med Canal Digital, noe som resulterer at mange får færre kanaler tilgjengelig.

— Det er mye penger involvert, men vi ønsker å få til et godt produkt til kundene, sier administrerende direktør Nils Arne Bakke i Altibox.

Rundt én million norske husstander er rammet.

Ble ikke enige

Basert på selskapenes markedsandeler, er det trolig betydelige beløp involvert i forhandlingene med Canal Digital også. Uenigheten har vært langvarig og syntes tidlig søndag kveld fortsatt å være et godt stykke unna. Da fristen gikk ut ved midnatt, var de altså fortsatt ikke blitt enige.

De Discovery-eide kanalene vil forsvinne fra skjermene til én million Canal Digital-abonnenter. Rundt 2,8 millioner TV-seere blir rammet fordi partene går fra hverandre uten en avtale.

  • Les også: Beinharde forhandlinger
  • Dette er en trist dag. Vi beklager på det sterkeste at våre kunder for øyeblikket mangler TVNorge og de øvrige Discovery-kanalene. Vi er svært skuffet over at det amerikanske mediekonsernet velger å gå til dette drastiske skrittet. Vi fortsetter å jobbe for å få kanalene tilbake så raskt som mulig, skriver administrerende direktør Ragnar Kårhus i Canal Digital AS i en pressemelding som ble sendt ut etter at forhandlingene ble avsluttet rett før midnatt søndag kveld.

«Urimelige» krav

Discovery krever bedre betalt enn selskapet får gjennom løpende avtale fra 2010 for å la Canal Digital distribuere sine kanaler. Men det TVNorge-eieren kaller «fair markedspris», mener Telenor er prissetting som er «helt urimelig».

— Selv om vi fra vår side i flere runder har forsøkt å nå frem til en avtale og redusere våre krav betydelig, har ikke Telenor beveget seg ett øre de siste to ukene. Prisen for TVNorge har vært uforandret i ti år, skriver Harald Strømme, sjef for TVNorge og Discovery Networks i en pressemelding etter forhandlingene ble avsluttet.

Avtalen omfatter Canal Digital Kabel og Canal Digital Satellitt, samt TV-abonnenter tilknyttet Telenor IPTV. Rundt 2,5 millioner husstander i Norden vil miste kanaler som følge av de mislykkede forhandlingene.

Publisert

Mest lest akkurat nå

  1. – Mann i 60-åra truga nabo med kniv

  2. Bergen kan slippe torden­været – følg lynet her!

  3. Pride-markering i Oslo mandag

  4. – Jeg tenkte å slå ham med en barkrakk

  5. – Jeg kan aldri gå noe sted uten å få blikk eller bli hvisket om

  6. Kaller inn til krisemøte etter ulykkeshelg