Navarsete: – Ingen har meldt seg

Liv Signe Navarsete forteller at ingen har meldt seg som avsender av sexmeldingen hun mottok i 2016.

Publisert Publisert

SYKMELDT: Liv Signe Navarsete er sykemeldt som følge av sexmeldingssaken. Onsdag ved midnatt hadde ingen meldt seg som avsender av meldingen. Foto: Rolf Øhman

  • NTB
  1. Leserne mener
iconDenne artikkelen er over ett år gammel

Senterpartiets leder Trygve Slagsvold Vedum hadde satt onsdag som siste frist for å melde seg som avsender av den grove meldingen.

– Ingen har meldt seg så vidt jeg vet, sier Navarsete til NRK etter at fristen gikk ut midnatt.

Sentralstyret varslet at de ville politianmelde saken dersom ingen meldte seg innen onsdag.

Les også

Navarsete: – Pill råttent å tro at jeg er ute etter hevn

– Jeg tar en for laget

Onsdag kveld ble Navarsete sykemeldt som følge av saken. Hun forteller at hun har fått tilbake noen av de samme symptomene som i 2014 med blant annet svimmelhet. Den tidligere Sp-lederen er sykemeldt på ubestemt tid.

Den daværende Senterparti-lederen var sykmeldt i rundt fem uker på seinvinteren 2014 – kort tid etter at hun ble presset ut av partiledervervet etter en langvarig konflikt med Ola Borten Moe og hans støttespillere – med såkalt virus på balansenerven, eller vestibularisnevritt. Plagene førte til svimmelhet, kvalme og oppkast.

– Jeg føler at jeg tar en for laget, og da tenker jeg på jentelaget. Jeg får ufattelig mye støtte, ikke bare fra damer, men også fra mange, mange menn. Men det har sin kostnad, sa Navarsete da hun ble intervjuet i NRK-programmet Torp onsdag kveld.

ÅPEN STRID: Tidligere Sp-leder Liv Signe Navarsete og nestleder Ola Borten Moe, som midlertidig har trukket seg fra vervet, var i åpen strid mellom 2013 og 2014. Bildet er fra Sp-landsmøtet våren 2013. Foto: Dag W. Grundseth

Ti menn på hyttetur

En fuktig lørdagsnatt for to år siden sendte noen meldingen «Vi har lyst på fitta di» til Navarsetes meldingsinnboks på Facebook. Meldingen ble sendt fra telefonen til tidligere statssekretær Morten Søberg, som var på hyttetur med ni andre menn, blant annet Ola Borten Moe og flere av hans allierte.

Søberg er utenfor mistanke, ifølge Navarsete. Alle de andre benekter at det var de som sendte meldingen, og samtlige avviser å ha kunnskap om hvem som gjorde det.

Navarsete forteller nå at hun varslet partiledelsen om meldingen da hun mottok den i februar 2016, og at det tok lang tid før hun fikk noen tilbakemelding. Da Sp-ledelsen endelig ga henne en statusoppdatering var det med beskjed om at man hadde undersøkt saken, men ikke kommet til bunns i den.

Ville ikke satt sine bein i Sp

Og der sto saken, inntil sexmeldingen dukket opp i Nationen for to uker siden. Navarsete selv avviser at det var hun som sendte meldingen til avisen og fremholder at hun ikke vet hvordan Nationen fikk kunnskap om meldingen.

Da den først var ute i offentligheten, mente Navarsete at hun ikke noe annet valg enn å kommentere den.

– Hvis jeg ikke kommenterte den, ville det være som om jeg sa at «dette er greit». Det kunne jeg ikke gjøre. Det er absolutt ikke greit å sende slike meldinger. Hvis jeg var 16 år, ville jeg aldri satt mine bein i Senterpartiet igjen, hvis jeg hadde fått en slik melding fra ganske ledende personer i partiet, sa Navarsete.

Publisert