Fornøyde regjeringspartier la frem regnskapet

En fornøyd statsminister Jens Stoltenberg (Ap) kunne torsdag formiddag presentere regjeringens politiske regnskap for fireårsperioden.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 13 år gammel

De tre regjeringspartiene la fram en rapport på rundt 400 sider og 366 punkter over hva de har innfridd av løftene.

– Hovedkonklusjonen er at vi har ført den politikken vi sa vi skulle føre. Vi har lagt om politikken og bruker pengene på velferd istedenfor skattelettelser. Vi har endret politikkens form, slik vi sa før valget, sa Stoltenberg.

– Det er et imponerende politisk regnskap vi legger fram. På noen områder har vi gjort mer, på andre områder har vi gjort akkurat det vi sa vi skulle gjøre, men på noen områder ligger vi litt etter, sa han.

Stolt over barnehagene Finansminister og SV-leder Kristin Halvorsen var mest stolt over hva regjeringen har fått til på barnehagesektoren.

– Aldri har flere fått barnehageplass. Målet om full barnehagedekning vil nås, slo hun fast.

Halvorsen viste til at det er bygget over 48.000 nye heltidsplasser og at over 38.000 nye barn har fått plass i barnehage siden 2005.

Hun er også opptatt av å lose landet trygt gjennom finanskrisen uten at arbeidsledigheten øker for mye.

– Trygg økonomisk styring – Trygg økonomisk styring gjør at vi har handlingsrom til å sette inn kraftfulle mottiltak mot den internasjonale finanskrisen. Vi bruker de store pengene på de store oppgavene. Vi satte oss store mål som vi når, sier Halvorsen.

Statsminister Jens Stoltenberg lover at regjeringen vil en ny rødgrønn regjering vil fortsette satsing på fellesskapet.

– Regjeringen har handlet tidlig og sterkt og iverksatt en rekke tiltak for å holde hjulene i gang i økonomien. Vi har skapt aktivitet, blant annet ved å styrke kommuneøkonomien. Skoler og sykehjem pusses opp, og vi får folk i jobb, sier Sp-leder, samferdselsminister Liv Signe Navarsete.

Har regjeringen grunn til å være fornøyd? Si din mening her.

Publisert