Her sitter Skandinavias mest fornøyde sjåfører

Og denne er bileierne aller minst fornøyd med.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Loyalty Group, konsulentfirmaet som utførerAutoIndex-undersøkelsen, har nå sanket erfaringer fra 61 000 eiereav biler som er førstegangsregistrert mellom 2007 og 2009. På en skala fra 0 til 1000, scorer SUV-en Lexus RX hele 870poeng og blir kåret til vinner. Men, det er tett i toppen.

MercedesE-klasse, som lenge slet med et dårlig rykte etterrustproblemer på begynnelsen av 2000-tallet, scorer noeoverraskende nøyaktig like mange poeng som LexusRX.

Konkurrentene til E-klasse, Audi A6og BMW5-serie, er havner noe bak på listen med sjette— ogsjuendeplass.

Den tredje mest populære bruktbilmodellen er en enda størreoverraskelse. Modeller fra premiummerker som Lexus, Mercedes BMW ogAudi dominerer nemlig i toppen, men Skoda kaprer likeveltredjeplassen med familiebilen Superb – ett fattig poeng bak de topå topp.

Blant SUV-ene er det Subaru Forester, VW Tiguan og Honda CR-Vsom scorer best, foruten vinneren Lexus RX.

To på topp 5

Også MercedesC-klasse gjør det godt i undersøkelsen. Fjerdeplass og 863poeng er et meget godt resultat, men kun ett poeng foranmellomklassekonkurrentene Volvo S60 og BMW 3-serie.

Neste ikke-premiummerke på lista, er Toyota Prius på entiendeplass. Toyota vinner dessuten småbilklassen med Yaris, tartredjeplass blant flerbruksbilene med Corolla Verso og en sikrer ensolid fjerdeplass med Auris blant mange og sterke kandidater ikompaktklassen (Golf-klassen).

Audi A3 går av med seieren foran BMW 1-serie og VW Golf i kompaktklassen.

AutoIndex bruktbil 2014

Gjengangere i bunn

Snur vi listen på hodet, ser vi at Fiat Punto/Grande Punto erdårligst av de 88 bilene som representert i undersøkelsen.

Jubelen står neppe i taket hos Citroënheller, som har hele fire bilmodeller (C4, Berlingo, C1 og C3)blant de ti nederste.

Da gjør Citroën C5 det bedre. I mellomklassen/større biler fården 810 poeng, like bak Ford Mondeo og Skoda Octavia, og kommerbedre ut enn biler som Volvo V50, Opel Insignia og Mazda 6. På bunni denne klassen finner vi Saab 9-5 (793 poeng), Opel Vectra (790poeng) og Peugeot 407 (777 poeng).

Men denne Citroën-en gjør det bra

Citroën gjør det også brukbart i klassen for flerbruksbiler derCitroën C3 Picasso får 822 poeng, og dermed havner på andreplassbak vinneren Skoda Roomster.

Citroën C4 Picasso (802 poeng) gjør det bedre enn biler som VWTouran (799 poeng), Ford S-Max (785 poeng) og Mazda 5 (776poeng).

På bunn i flerbruksbilklassen finner vi Renault Scenic/GrandScenic (766 poeng), Citroën Berlingo (756 poeng) og Seat Altea (750poeng)

Overraskelsene

De største overraskelsene i autoindexen er kanskje at en bil somFord Focus havner så langt ned på listen som en 78. plass, og atstorselger-SUV-en Mitsubishi Outlander ikke presterer bedre enn en69. plass.

AutoIndex bruktbil 2014.

Dette er Autoindex 2014:

60.971 bileiere Norge, Sverige og Danmark har sagt sin mening i AutoIndex 2014. 13.334 av svarene er norske.

Svarene gjelder bileiere med biler førstegangsregistrert i perioden 2007–2009. Svarene gjelder kun spørsmål om selve bilen og kjøreopplevelsen, ikke forhandler— og verkstedservice.

Les også:

Dennemotoren redder Volvo

Leiebil:Forsikringen holder ikke

Dennetøffingen kommer til Norge

Saken er skrevet av og publisert på klikk.no

Publisert