16 år gamle Sigrid Giskegjerde Schjetne fra Østensjø i Oslo forsvant natt til søndag etter at hun hadde besøkt en venninne et par kilometer fra hjemmet.

Det siste livstegnet skal ha vært en sms hvor hun skrev «chillern hjemme».

Politiinspektør Hanne Krisitn Rohde sa på en pressekonferanse torsdag at de har fått nei fra Facebook om innsyn i kontoen hennes. Politiet har nå sendt en ny forespørsel, opplyser Rohde. Kommunikasjonen med det amerikanske nettstedet skjer via Kripos.

— Dette betyr at det vil ta lengre tid å komme inn på hennes profil, og hente ut opplysningene som kan finnes der, sier politiinspektøren.

Politiet står fortsatt uten spor etter jenta.

Tidligere torsdag fikk Aftenposten.no opplyst av politiet at DNA-resultatet fra sokkene til Sigrid ikke var klart. Sokkene ble funnet sammen med sko og Sigrids mobiltelefon ved barnehagen 300 meter fra familiens hjem.

— Det vil ta tid å få ferdig en DNA-analyse, og den vil bli ferdig tidligst fredag eller i neste uke, fortsatte Rohde.

Etterlyser festdeltagere

Politiet etterlyser nå personer som var på fest i området da Sigrid forsvant.

— Det er viktig for politiet å lokalisere fester, og ber publikum som har vært på fest i området ta kontakt med oss. Dette gjelder både voksne og ungdommer, sier Rohde.

Politiinspektøren sa også at de vil offentliggjøre nye overvåkingsbilder av Sigrid da hun gikk på en buss litt før klokken 20 forrige lørdag.

— Det er for bedre å vise hvordan hun så ut da hun forsvarnt.

Politiet ber fortsatt en fører av en personbil om å melde seg. Vitner skal ha sett denne bilen stå parkert med lysene på utenfor barnehagen omtrent kvart på tolv.

I tillegg etterlyser politiet en grå bil, trolig en VW Golf, som skal ha kjørt ned Låveveien i retning Haakon Tveters vei til omtrent samme tid.

Politiet sitter på en overvåkingsvideo fra en Statoil-stasjon som kan ha fanget opp de etterlyste bilene. Det er mulig at politiet kan gå ut med de bildene i løpet av torsdagen.

— Men vi er langt fra ferdig å gå gjennom kamerabildene vi har tilgang til.

Fått rundt 800 tips

Rundt 800 tips har politiet mottatt, opplyste Rohde på pressekonferansen torsdag.

— I tillegg til tips om skrik i området, har vi også fått rapporter om at det ikke var slik lyd.

Familiens talsmann Geir Strand sier til TV2 at han oppfordrer bedriftseiere i Oslo og Akershus å lete etter jenta på sine eiendommer.

— Vi ber alle bruke en time eller to på finsøk i og rundt sine lokaler. Frivillige kommer ofte ikke inn på områder som tilhører bedrifter fordi det er sperret av med høye gjerder, sier han til TV2.

SAVNET: Sigrid Giskegjerde Schjetne (16)
PRIVATFOTO