Mange i menighetsrådet har slitt med troen på egen kirke. Det har gått så langt at flertallet av rådet mandag kveld samlet seg for å snakke om veien videre. Konklusjonen etter møtet var at store deler av menighetsrådet legger ned sine verv og melder seg ut av kirken, skriver Harstad Tidende.Mange i menighetsrådet har slitt med troen på egen kirke. Det har gått så langt at flertallet av rådet mandag kveld samlet seg for å snakke om veien videre. Konklusjonen etter møtet var at store deler av menighetsrådet legger ned sine verv og melder seg ut av kirken, skriver Harstad Tidende.

— Vi synes alle dette er et drastisk steg og det er ikke med godt hjerte at vi melder oss ut av kirken, sier menighetsrådets leder Raymond Johnsen.– Vi synes alle dette er et drastisk steg og det er ikke med godt hjerte at vi melder oss ut av kirken, sier menighetsrådets leder Raymond Johnsen.

Til Vårt Land sier han at menighetsrådet etter dette ikke vil være beslutningsdyktig. Det vil i sin tur trolig føre til at halvparten av det kirkelige fellesrådet også ryker, ifølge Johnsen.Til Vårt Land sier han at menighetsrådet etter dette ikke vil være beslutningsdyktig. Det vil i sin tur trolig føre til at halvparten av det kirkelige fellesrådet også ryker, ifølge Johnsen.

— Det er kanskje det mest dramatiske. At menighetsrådet forsvinner betyr ikke så mye. Det betyr bare at det ikke blir bakt kaker eller kokt kaffe. Vi kan si det sånn: Lysten til å fortsette med vervene er laber over hele linjen, sier Johnsen. (©NTB) – Det er kanskje det mest dramatiske. At menighetsrådet forsvinner betyr ikke så mye. Det betyr bare at det ikke blir bakt kaker eller kokt kaffe. Vi kan si det sånn: Lysten til å fortsette med vervene er laber over hele linjen, sier Johnsen.