— Høyesterett kom til at saken ikke var prinsipiell nok til å vurdere om lagmannsretten hadde gjort saksbehandlingsfeil, sier advokat John Christian Elden til NTB.

39-åringen ble i mai dømt til tvungent psykisk helsevern etter å ha blitt erklært strafferettslig utilregnelig. Juryen i Borgarting lagmannsrett mente han forvoldt den 16 år gamle jentas død, men at han var psykotisk på gjerningstidspunktet. Elden mener saken ikke skulle ha vært ført for en jury.

— Foreldrene til Sigrid er meget lettet og tilfreds med resultatet og at denne delen av saken nå er avsluttet, sier bistandsadvokat Harald Stabell til NRK.

Nektet for alt

Under behandlingen i begge rettsinstanser - Oslo tingrett og Borgarting lagmannsrett - nektet 39-åringen både for drapet og for at han var psykotisk.

DREPT: Sigrid Giskegjerde Schjetne
PRIVAT

Domstolene kom imidlertid til at bevisene mot ham var så overbevisende at det reelt sett ikke kunne være noen tvil om at det var han som forårsaket Sigrids død sommeren for to år siden.

— Ja, jeg sier han «må» og ikke «bør» få behandling. Det er den eneste muligheten for å redusere risiko for alvorlige voldshandlinger, sa rettspsykiatrisk sakkyndig Kjersti Narud.

Drept og dumpet

39-åringen er også dømt til å betale 100.000 kroner i oppreisning til hver av jentas foreldre.

— Denne saken har aldri handlet om penger, men om å få svar på hva som skjedde med Sigrid. De svarene har foreldrene dessverre ikke fått, sier Stabell.

Sigrid Giskegjerde Schjetne (16) forsvant fra Østensjø rett over midnatt natt til søndag 5. august 2012. En måned senere ble liket funnet, innpakket og svært godt skjult, på Sofiemyr utenfor Oslo. Liket bar preg av å ha ligget der i relativt lang tid.

Kriminalteknikerne, etterforskerne og rettsmedisinerne har ikke kunnet fastslå sikkert hvor, hvordan eller når hun ble drept.