Etter en drøy time måtte mekler Geir Engebretsen konstatere at partene ikke kom lenger i denne runden, men at de hadde utvekslet synspunkter på situasjonen.

— Dette var et uformelt sonderingsmøte. Tiden får vise når meklingen bli gjenopptatt Det er fortsatt opp til partene å komme fram til en løsning. Mekleren er bare et kontaktpunkt og en tilrettelegger, sier Engebretsen til NTB.

— Dette er en del av den naturlige dialogen. Når tiden er moden, vil meklingen starte, fortsetter han.

Det var Riksmekleren som søndag klokken 15 innkalt partene i Oslo-oppgjøret til nye samtaler.

Kommunemekling?

Aftenposten meldte at partene i KS-oppgjøret skal møtes hos Riksmekleren senere søndag ettermiddag. Dette vil ikke KS bekrefte, men viser til Riksmekleren.

Unio opplyser til NTB at det ikke har vært noen kontakt mellom partene i KS-området, og at streiken for Unios del fortsetter for fullt mandag. Fagforbundet kan heller ikke bekrefte at det skal være samtaler.

Merkbart

Streiken i kommunal sektor blir stadig mer merkbar. Fra mandag øker uttaket til 38.000 kommuneansatte dersom det ikke kommer til løsning før det.

I Oslo er rundt 1.100 Unio-organiserte i streik, og også YS-organiserte er i streik.

Lørdag ble streiken for vel 6.500 statsansatte avblåst etter at LO Stat og YS Stat kom til enighet om et oppgjør på rundt 4,1 prosents lønnsøkning. Unio Stat godtok ikke forslaget fra staten og er fortsatt i streik med rundt 3.500 medlemmer.