En minibuss med 11 personer av en gruppe på 20 personer fra Valdres Folkehøgskule var i minibussen da den kolliderte med en lastebil i Nanyuki i Kenya, melder VG.

Pårørende informert

Rektor ved Valdres Folkehøgskule bekrefter overfor avisa at to elever er omkommet i trafikkulykken, og at de pårørende er informert.

— Jeg kan bekrefte at det har vært en alvorlig ulykke, hvor 11 av våre elever er innblandet. Åtte er på sykehus for behandling med moderate skader, alle er ved bevissthet. To elever er omkommet og én er fysisk uskadd, sier Rindal.

Rindal ønsker ikke å gå ut med kjønn og alder på de to som er omkommet.

Én lærer og én lokal representant var sammen med elevene i minibussen.

Kriseteam på vei

Et kriseteam fra UD og en prest fra Sjømannskirken er på vei for å bistå elever og ansatte.

— Vi har et kriseberedskapsteam på fem stykker her. Presten fra Sjømannskirken skal ivareta omsorgssituasjonen. UD er varslet, og tre personer er på vei ned for å bistå elever og ansatte. De er ventet til Kenya i søndag, sier Rindal.

Drev bistandsarbeid

Ifølge det kenyanske nyhetsbyrået Standard Media mener politiet det var lastebilsjåføren som mistet kontroll over kjøretøyet og havnet i motsatt kjøreretning, skriver NRK.

Elevene dro fra Norge 12. februar for å reise til Kenya og Tanzania og drive med blant annet friluftsliv og bistandsarbeid, i tillegg til fjellklatring i Mount Kenya ved Nairobi.

Folkehøyskoleelevene skulle tilbake til Norge 6. mars.