Fremskrittspartiet truer med kabinettsspørsmål

Vedtaket om Syria-flyktningene kan felle regjeringen, varsler Per Sandberg.

HARD LINJE: Frps nestleder Per Sandberg sier at kabinettspørsmål er en mulighet dersom partiet ikke kan godta Stortingets vedtak om Syria-flyktninger. Her under Frps landsmøte i fjor.
  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Fremskrittspartiet truer med å stille kabinettsspørsmål eller gå ut av regjering dersom partiet ikke kan godta vedtaket om Syria-flyktningene.

— Hvis mitt landsstyre sier at dette er så uansvarlig at dette kan ikke Fremskrittspartiet være med på å administrere, så er det et klart signal til regjeringen, sier partiets nestleder Per Sandberg til NRK.

Truer med kabinettspørsmål

— Da må vi ta dissens, stille kabinettsspørsmål, det er mange løsninger på dette. Men alt avhenger av hva og hvilket vedtak Arbeiderpartiet presser gjennom i Stortinget, fortsetter Sandberg.

De parlamentariske lederne møtes til nye samtaler om Syria-flyktninger på Stortinget onsdag formiddag.

Fremskrittspartiet trakk seg fredag fra forhandlingene, mens de øvrige syv partiene på Stortinget fortsatt er innstilt på å få til et bredt politisk forlik.

Uenige om kvoteflyktninger

Opposisjonen krever at Norge tar imot 10.000 kvoteflyktninger fra Syria i år og neste år. Samtidig har partiene uttrykt vilje til å forhandle om antall og tidsplan.

Regjeringspartiene har til nå motsatt seg å hente flere kvoteflyktninger til Norge fra Syria i år, utover de 1500 Norge allerede har forpliktet seg til å ta imot.

En avtale mellom de parlamentariske lederne skal bli forelagt partienes stortingsgrupper før den kan legges frem for offentligheten.

Publisert
BT anbefaler

Plutselig ble Bergen hvit. Sjekk bildene!

Det er sendt ut farevarsel for snøfall og forventet store mengder nedbør natt til tirsdag.

LES SAKEN

Mest lest akkurat nå

  1. – De neste ukene blir viktige

  2. Brann i borerigg på Slettebakken

  3. Ivar kom fra Bergen for å besøke moren: – Det første jeg fikk var et munnbind

  4. Kvinne døde da mannen stoppet på E16. Nå er han dømt.

  5. Vogntog med kraftfor skled av veien

  6. Her er første luke i BTs store quizkalender