Pilene påpekte nedover fra start, og den negative utviklingen fortsatte gjennom hele dagen. Stolt-Nielsen er eneste aksje på hovedindeksen som endte i pluss, med en beskjeden oppgang på 0,4 prosent tross den generelle nedgangen.

De mest omsatte aksjene er mer representative med fall på mellom 1,1 og 5,6 prosent. Sistnevnte ble fasit for Seadrill, som er taperen på topp-ti-listen, fulgt av Hydro (-5 prosent) og Schibsted (-4,5 prosent). Det var altså langt fra bare oljerelaterte selskaper som hadde en dårlig dag. Statoil holdt omtrent følge med markedet for øvrig og endte ned 2,9 prosent.

Prisen på et fat nordsjøolje har falt flere dager på rad, men i løpet av børsens åpningstid var fallet ganske moderat, og ved stengetid lå den på 93,06 dollar fatet. Amerikanske lettolje koster 90,48 dollar fatet.

Også i Europa gikk det til dels bratt nedover torsdag. Londons FTSE 100-indeks endte ned 0,8 prosent, mens DAX-indeksen i Frankfurt gikk end 1 prosent. I Paris falt CAC 40 nesten dobbelt spå mye; 1,9 prosent. (NTB)