Politiets sikkerhetstjeneste har sendt etterforskere til Kenyas hovedstad Nairobi, opplyser PST på sine nettsider. De skal samarbeide med kenyansk politi— og sikkerhetsmyndigheter.

Etterforskningen ble iverksatt da PST fikk informasjon om at en norsk statsborger av somalisk opprinnelse skal ha vært involvert i planlegging og gjennomføring av angrepet.

— Han har bodd i Norge i mange år, og vokste opp her, sier avdelingsdirektør Jan Glent i PST.

Den somaliske opprørsgruppen al-Shabaab har tatt på seg ansvaret for terrorangrepet mot kjøpesenteret Westgate i Nairobi. Minst 67 personer ble drept i aksjonen, som varte i flere dager.

PST på vei til Nairobi

Sikkerhetstjenesten skriver at etterforskningen «vil ha som hovedformål å bidra til å forhindre eventuelle nye terroraksjoner, samt å undersøke om, og i hvilken grad den navngitte nordmannen var involvert i angrepet».

PST vil også sjekke om nordmannen har tilknytning til terrororganisasjonen al-Shabaab.Det er allerede etterforskere fra PST på vei til Nairobi for å samarbeide med kenyanske myndigheter.

For et par uker siden ble det også meldt fra britiske og amerikanske medier at terroristene leide en butikk i kjøpesenteret, hvor de lagret utstyr og våpen.

Varte i fire dager

Terroristene, som skal ha vært rundt 20 personer, tok seg inn på kjøpesenteret lørdag 21. september og skjøt mot kundene og tok mange gisler. Det var mange nasjonalitet blant de drepte. Og presidentens nevø og hans forlovede var blant de drepte.

Flere medier har meldt at terroristene ville spare muslimer, så de lot personer som kunne muslimske bønnevers gå fri.De holdt stand i fire dager, og det var kamper mellom sikkerhetsstyrker og terroristene, før terroristene mistet kontrollen. Det kom også meldinger om at israelske sikkerhetsstyrker hjalp til.