— Den avdøde ble funnet utendørs i nærheten av sin egen bolig, og der befant det seg også flere andre personer, sier påtaleleder Heidi Kløkstad i Salten politidistrikt til NTB.

Kvinnen ble funnet død utenfor hjemmet sitt på Fauske, men ble ifølge politiet trolig knivstukket inne.

På besøk

Salten politidistrikt fikk melding om knivstikkingen like etter klokken 16 torsdag ettermiddag. Politiet var på stedet klokken 16.15, og kvinnen ble erklært død en halvtime senere.

— Hun er knivstukket i ryggen, men hvor mange stikk det er og om hun også er stukket andre steder på kroppen, det vet vi ikke ennå. Det må rettsmedisinerne se på, sier politiadvokat Trond Lakselvhaug til NTB.

Ifølge politiet befant det seg flere personer på åstedet, deriblant kvinnens sønn, som er i 30-årene. Han var på besøk hos moren sin da ugjerningen skjedde, og er nå pågrepet av politiet, siktet for å stå bak drapet.

Sønn til sykehus

— Mannen var skadd, og det var nødvendig å ta ham med til lege. Han har kuttskader og er nå er innlagt på Nordlandssykehuset, sier påtaleleder Kløkstad.

Ifølge politiadvokat Lakselvhaug er mannen «ikke ubetydelig skadd», og han har sannsynligvis påført seg kuttskadene selv.

Det er ikke kjent hva som var motivet for drapet, og mannen har foreløpig ikke blitt avhørt. Dette vil først skje så snart hans helsemessige tilstand tillater det.

— Den siktede er ingen kjenning av politiet. Vi har ikke noen opplysninger om ham fra tidligere, sier Lakselvhaug.

Politiet har avhørt flere vitner på åstedet, og er i gang med åstedsundersøkelser. Både den siktede og den avdøde er norske og bosatt på Fauske.