Politiet sendte sin endelige siktelse, som også er forslag til tiltale, til statsadvokat Hilde Stoltenberg torsdag formiddag, skriver Avisa Nordland.

— Det eneste jeg kan si, er at vi har avsluttet etterforskningen og sendt vår innstilling til statsadvokaten. Jeg kan ikke kommentere innstillingen, sier politiadvokat Bjarte Walla.

Innrømmer seksuell kontakt

Politikerens forsvarer Trond-Ivan Blomsø har ingen kommentar til innstillingen, men sier det har vært seksuell kontakt mellom hans klient og kvinnen. Det har derimot ikke skjedd noe straffbart, mener forsvareren.

Kvinnens bistandsadvokat Kristin Fagerheim Hammervik mener politikeren har bagatellisert saken. Hun forteller om en vanskelig tid for kvinnen.

Det var 21. juni i år at Ap-politikeren i 30-årene ble pågrepet i bystyresalen på rådhuset i Bodø. Det skjedde ett år og to måneder etter at han ifølge siktelsen møtte kvinnen på et utested i Bodø.

De to kjente hverandre ikke på forhånd.

Varierende forklaringer

Kvinnen var beruset og har hatt problemer med å huske hva hun gjorde, men hun kom til seg selv igjen da hun var på 34-åringens arbeidsplass i det Avisa Nordland tidligere har omtalt som «en svært kompromitterende situasjon».

34-åringen skal ha gitt varierende forklaringer på hva som skjedde, fra å avvise kontakt med henne, til å erkjenne seksuell omgang med henne, men ikke ved bruk av tvang.

Arbeiderpartiets bystyregruppe i Bodø har rådet politikeren til å holde seg unna politisk arbeid mens saken er under etterforskning.