— Jeg fikk vite om en alvorlig sak på lørdag. Det var min plikt å gå videre med opplysningene til min sjef. Utover å viderebringe informasjonen har jeg ikke vært involvert i saken, sier hun i en tekstmelding til Dagbladet.

Arbeidspartiets logg har første oppføring 24. november: «Jenta forteller TB sin historie. Ringte jenta tilbake på søndag (25/11) for å si fra om at dette var informasjon hun måtte gå videre med,» skriver partiet.

Brenna er politisk rådgiver for Jens Stoltenberg. Mandag morgen fikk statsråd Karl Eirik Schjøtt-Pedersen melding om saken. Han tok den i sin tur videre til partisekretær Raymond Johansen, som tirsdag varslet fylkeslederen i Troms.

«I flere samtaler med RJ sier jenta at hun ikke ønsker å anmelde saken, blant annet av hensyn til egen anonymitet. Hun ønsker heller ikke at partiet anmelder saken,» heter det videre i loggen. Jens Stoltenberg ble først orientert fredag.

Brenna er selv samboer med tidligere AUF-leder Martin Henriksen, som søndag skulle opp til kampvotering om Troms Aps topplass foran stortingsvalget.