Brann på danskebåt

Det brenner om bord i passasjerfergen «DFDS Pearl of Scandinavia», som er på vei fra Oslo til København. Det er ikke meldt om skadde, og det skal ikke være aktuelt å evakuere passasjerene.

  • NTB
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over 12 år gammel

Brannen ble meldt klokena 6 og skal være i et av bildekkene. 550 passasjerer er evakuert fra lugarene sine, melder NRK.

Svensk redningstjeneste opplyser at det foreløpig ikke er aktuelt å evakuere passasjerene, melder det svenske nyhetsbyrået TT rett før 7.30 onsdag morgen.

— Passasjerene er samlet ved samlingsstasjonene, og brannslukkingen er i gang, sier informasjonssjef Gert Jakobsen i DFDS Seaways til NTB.

— Vi har ikke fått melding om tilskadekomne, sier han.

Fergen er på vei fra Oslo til København. Etter planen skal fergen ankomme den danske hovedstaden klokka 9.30 onsdag morgen.

— Fergen er i svensk farvann, rett nord av Sjælland. Svenske redningsbåter er på vei til den nå, forteller vakthavende redningsleder Owe Frøland ved Hovedredningssentralen Sør-Norge til NTB.

Ifølge det svenske nyhetsbyrået TT befant Pearl of Scandinavia seg 2,5 nautiske mil nordvest av Kullens fyr i Höganäs i kommune i Skåne.

VG Nett har snakket med en av passasjerene på fergen.

— Vi har fått opplyst at det er brann på eller ved bildekket, og passasjerene er nå evakuert opp i restaurantene. Det er svak røyklukt av plastikk eller gummi som er brent. Stemningen er rolig og ikke dramatisk, slik jeg opplever det, sier passasjeren til avisa. (©NTB)

Publisert: