— For å kunne drive en konkurransedyktig langdistanseoperasjon er vi helt avhengige av enda flere kostnadseffektive fly. Jeg er svært tilfreds med at vi nå har sikret oss våre to første fly av den nye modellen 787-9 Dreamliner. Dette er et fantastisk fly, med høy passasjerkomfort, stor rekkevidde og lavt drivstofforbruk, sier Norwegians administrerende direktør Bjørn Kjos.

Norwegian har inngått avtalen med det Jordache Enterprises-eide leasingselskapet MG Aviation i New York. Avtalen innebærer leasing av to langdistansefly av typen Boeing 787-9 Dreamliner. Dette er en flytype som er noe større enn den Norwegian i dag bruker på sine langdistanseruter.

Norwegian skal sette de to nye flyene i trafikk i første kvartal 2016. Norwegian har fra før tre fly av typen 787-8 Dreamliner, og har ytterligere fem 787-8-fly i bestilling. Norwegian får dermed en flåte på ti langdistansefly, hvorav fire blir levert neste år, ett i 2015 og to i 2016.

787-9-modellen er ennå ikke i bruk av noe flyselskap, men produsenten Boeing har gjennomført en rekke testflygninger. Flytypen skal etter planen settes i kommersiell trafikk neste år.