— Vi er kommet i gang med etterforskningen og jobber opp mot konkrete navn som vi gjør mer undersøkelser opp mot for å finne ut om det er en person med tilknytning til Norge som har deltatt i terroraksjonen, sier informasjonssjef Martin Bernsen i PST til VG.

Sist tirsdag eksploderte en bil fullastet med sprengstoff utenfor et hotell i byen Buulo Burde i Somalia som hadde blitt gjenerobret av FN-støttede afrikanske styrker fra al-Shabaab.Sist tirsdag eksploderte en bil fullastet med sprengstoff utenfor et hotell i byen Buulo Burde i Somalia som hadde blitt gjenerobret av FN-støttede afrikanske styrker fra al-Shabaab.

Dagen etter selvmordsangrepet hevdet gruppen at en norsksomalier var hovedmannen bak angrepet, hvor minst åtte mennesker skal ha blitt drept og rundt ti personer såret.Dagen etter selvmordsangrepet hevdet gruppen at en norsksomalier var hovedmannen bak angrepet, hvor minst åtte mennesker skal ha blitt drept og rundt ti personer såret.

— Vi har kommet videre med etterforskningen de siste dagene, sier Bernsen.

PST forsøker å få klarhet i hvilket forhold den påståtte norsksomalieren har hatt til Norge, hvor lenge han har vært i landet og når han eventuelt reiste tilbake til Somalia

En talsmann i al-Shabaab har oppgitt et konkret navn på en person med tilknytning til Norge og som samsvarer med én person i det norske folkeregisteret. Ifølge avisens opplysninger er det imidlertid høyst usikkert om det er denne personen som deltok i angrepet.