Beklager feilinformasjon

Carsten Thomassens familie fikk først beskjed om at journalisten ikke var alvorlig skadet.

Publisert Publisert
  • NTB
iconDenne artikkelen er over 12 år gammel

På en pressekonferanse onsdag ettermiddag kom utenriksminister Jonas Gahr Støre med en unnskyldning til de pårørende til Dagbladet-journalisten Carsten Thomassen, som ble drept i angrepet mot hotellet i Kabul der den norske delegasjonen bodde.

Har beklaget overfor familien

Familien til Thomassen fikk nemlig først beskjed om at hans tilstand ikke var så alvorlig som den faktisk var.

Trine Eilertsen kommenterer: Krigens penner

– Det ble formidlet et bilde i løpet av kvelden som var mer positivt enn det viste seg å være. Vi trodde at tilstanden hans var stabil. Det var den beskjeden vi ga til de pårørende, og det ble gjort i beste mening, sa utenriksministeren.

Gahr Støre opplyste at han har beklaget dette overfor Thomassens familie. Det tok nesten to timer før Thomassen havnet på operasjonsbordet.

Besøkte Dagbladet

Støre besøkte onsdag ettermiddag Dagbladets redaksjon for å skrive i kondolanseprotokollen og uttrykke sin medfølelse til Carsten Thomassens kolleger.

– Jeg vil alltid leve med at Carsten var i Afghanistan på grunn av meg, sa Støre.

Les også: Antatt drapsmann innrømmer drap

På pressekonferansen sa utenriksminister også at sikkerheten rundt besøket var nøye gjennomgått, og at opplegget var tilsvarende det som ble gjennomført da han besøkte Afghanistan for ett år siden.

Les også: Afghanistan-ekspert Arne Strand svarte leserne i dag

Han påpekte også at besøket hadde både en sivil og en militær del. Onsdag skulle han ha besøkt de norske troppene i Maimana, og under den delen av besøket var det de militære som skulle hatt ansvaret.

Publisert

Les mer om dette temaet

  1. - Innrømmer drap

  2. Slapp til først etter to timer

  3. Krigens penner

  4. Fortsatt alvorlig for UD-ansatt

  5. - Støre var ikke målet

BEKLAGET: Utenriksminister Jonas Gahr Støre holdt onsdag kveld en pressekonferanse om hendelsen i Kabul i Afghanistan mandag kveld, der den norske journalisten Carsten Thomassen ble skutt og drept. Foto: Lars Harald J.Kristiansen, SCANPIX