Pokémon endelig sluppet i hjemlandet

Mobilspillet Pokémon Go, som har blitt en global farsott, ble fredag sluppet i Japan, Pokémons hjemland.

HJEMME: Pokémon Go har kommet «hjem» til Japan, der spillet ble sluppet fredag.
  • Ntb
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Siden Pokémon Go ble sluppet i de store engelskspråklige landene i veden i begynnelsen av måneden, er spillet blitt tilgjengelig i rundt 30 land.

Sprengt kapasitet?

Fredag var turen endelig kommet til Japan, landet som ga verden Pokémon på 1990-tallet. Det spekuleres på om grunnen til at det har tatt så lang tid før japanerne fikk være med på leken, er at kapasiteten på serverne som styrer spillet har vært sprengt.

McDonalds ligger an til å bli spillets første offisielle partner i Japan. 3000 serveringssteder blir «treningssentre» der spillere kan møtes til dyst.

De går 100 kilometer på en helg:

Les også

Møt noen av Norges beste Pokémon Go-spillere 

Utvidet virkelighet

Spillet bruker såkalt augmented reality, også kjent som utvidet virkelighet på norsk.

Ved hjelp av kameraet på mobiltelefonen fremstår det som om spillfigurene opptrer i spillernes fysiske omgivelser. Målet er deretter å jakte på og fange inn de digitale monstrene.

Flere spillere blir så oppslukt av spillet at de helt glemmer å ta hensyn til omverdenen, noe som kan føre til både komiske og farlige situasjoner. Når man starter spillet, kommer det en oppfordring på skjermen om å være oppmerksom på hva som skjer rundt deg.

Uhell og ulykker gjør at japanske myndigheter understreker overfor ferske Pokémon-spillere hvor viktig denne henstillingen er. (©NTB)

— Faren for utestengelse er minimal:

Les også

Er det trygt å laste ned Pokémon Go?

Sulten på flere teknologi-nyheter?

Publisert