Møt Samsungs nye super-TV-er

Skal overgå dagens 4K-kvalitet.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over seks år gammel

Under sin pressekonferanse på CES-messen i Las Vegas trakk Samsung frem noen skikkelige råtasser av noen TV-er, som skiller seg ut på flere måter. Her har Samsung tatt 4K UHD-panelene sine med på en skikkelig oppgraderingsrunde, og kaller dem nå SUHD.

– Dette er mer lyssterkt enn noen andre teknologier og har bedre farger enn OLED. Vi ønsker velkommen til SUHD-æraen, påstod Samsung-sjefen i USA, Joe Stinziano.

Nå var det ikke noe galt med «gårsdagens» UHD-paneler, men de nye ser virkelig flotte ut, ut fra førsteinntrykket å dømme. Ifølge Samsung skal den ekstra «S»-en foran på UHD-betegnelsen innebære at både fargedybden og lysstyrken blir vesentlig bedre enn det vi ser på dagens modeller.

Ny toppmodell

Den nye kronjuvelen til verdens største TV-produsent blir modellen JS 9500.Den økte bildekvaliteten skal Samsung ha fått til ved hjelp av en serie med halvledere bygget på nanokrystaller. Disse skal, ifølge Samsung, kunne gjengi farger 64 ganger bedre enn tilsvarende normale halvledere.

Den nye toppmodellen JS9500 på 88 tommer presentert av Samsungs Joe Stinziano(t.v) og Tim Baxter, president i Samsung USA. Foto: Rolf B. Wegner, Tek.no

– Med JS9500 på 88 tommer tar vi bildekvalitet på et helt nytt nivå. Den er laget på Samsungs proprietære nanokrystallhalvledere, som gir ulike farger alt etter størrelse. De gir de beste fargene på markedet i dag og har en mørkere svart, sa Stinziano fra scenen.I tillegg har Samsung en ny motor på innsiden, som gjør at TV-ene skal kunne nå en lysstyrke som er 2.5 ganger bedre enn tradisjonelle TV-er på markedet. Litt senere denne uken skal vi gå TV-en nærmere etter i sømmene, slik at vi får vurdert alle disse påstandene under litt bedre forhold.

–Dette er kombinasjon av maskinvare og programvare som gjør dette mulig, og med dette kan vi hjelpe filmskaperne med å få innholdet til å bli like bra hjemme som på kinoene, avslutter Stinziano.

Den mystiske design-TV-en Samsung i forkant av messen proklamerte som«The most seductive TV of all time. Period.», er forøvrig en spesialdesignet kurvet modell med samme panel som flaggskipet. Ingen andre ringere ennYves Beharstår bak utformingen, en mann som står bak noen av Silicon Valleys mest anerkjente produkter. Hvorvidt den er så lekker som Samsung påstod får du vurdere selv – under ser du den.

Nå kommer Tizen for fullt

2015 blir året da Samsung kjører for fullt med operativsystemet Tizen som vi kjenner fra blant annet smartklokken Galaxy Gear S. Og det er ikke bare SUHD-TV-ene som får dette systemet. Hele porteføljen med TV-er fra Samsung vil ta i bruk Tizen i løpet av året.

Liker du 21:9-formatet har Samsung spennende ting på gang. Foto: Rolf B. Wegner, Tek.no

Tizen er en åpen plattform med tradisjonelle nettstandarder. Dette gjør den enkel å utvikle applikasjoner til og Samsung kan friste med en serie med nye egenskaper, blant annet mer intuitiv bruk, en mer integrert brukeropplevelse og flere valg når det gjelder innhold.

Dersom du har en smarttelefon fra Samsung vil det bli ekstremt lett å dele innhold til TV-en din, og om du heller vil se TV-bildet på mobilen er det også enkelt uten bruk av noen ytterligere applikasjoner.

Videre lover Samsung at du via Tizen skal få tilgang til en rekke tredjepartstjenester som tilbyr ulike former for UHD-innhold. I den anledning introduserer de også Milk Video, som da er en videreutvikling av Milk-tjenesten for lyd.

Dersom du vil kan du også få opp en rekke varsler og liknende fra telefonen din opp på TV-en. For eksempel kan du få opp vekkerklokken på TV-en, eller varsler direkte opp på TV-en. Veldig kjekt om du har for uvane å glemme ting mens underholdningen ruller over skjermen.

En rekke modeller kommer

Totalt sett får vi se tre nye serier som tar i bruk de nye SUHD-panelene, og dette er JS9500, JS9000 og JS8500. Hver av seriene får TV-er med panelstørrelser som varierer fra 48 til 88 tommer.

Hva de ulike modellene vil koste gjenstår å se. Når det gjelder tilgjengelighet er dette ikke helt sikkert enda det heller, men tradisjonelt kommer gjerne TV-ene som blir lansert på CES ut på markedet en gang i april eller mai.

Vi håper den norske krona blir bedre innen da:

Om ikke vil prisene på elektronikk øke i år

Få med deg alle nyhetene fra den store lanseringsfesten:

Her er alt som er nytt på CES 2015

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Mest lest akkurat nå

  1. – Jeg kommer til å tenke meg om 16 ganger før jeg sender skade­melding igjen

  2. Slik svarer Brann-sjefen på kritikken

  3. Bilder viser person som går vekk etter at bobilen havnet i sjøen

  4. Eitt spesielt produkt har skapt ein ny vår for denne tønnemakaren

  5. Han vil betale 4000 for å rykke frem i køen

  6. «Ikke si LOL, pappa!» Syv råd fra ungdom som blir flaue over foreldrene.