«Alle» liker Josefines mage

På rekordtid har tobarnsmoren fått 30.000 likes og hylles i sosiale medier.

GÅR VIRALT: Forrige uke la Josefine Carlsson ut disse bildene på Facebook-siden sin. De siste døgnene har responsen tatt helt av.
Publisert: Publisert:
icon
Denne artikkelen er over syv år gammel

— Folk kommer til å titte. Kommer jeg noen sinne til å få kroppen min tilbake slik den var. Bør jeg gjøre noe med det?

Dette var tanker Josefine Carlsson gjorde seg etter at hun fødte sin andre sønn i fjor sommer.

Navlebrokk og løshud

Carlsson og samboeren bor med Arwin (3) og Melwill (snart ett) like utenfor Stockholm. Strekkmerker og ekstra «løshud» på magen er en kjent problemstilling for mange kvinner som har vært gjennom svangerskap og fødsel.

For 27-åringens del har to tette svangerskap, navlebrokk og en istykkerrevet magemuskel gjort at magen ikke lenger ser ut slik den gjorde før.

Avisen Corren.se er blant de svenske avisene som har omtalt saken.

— Jeg har alltid vært fornøyd og trygg med egen kropp. Dette til tross for at det er et veldig press på at kvinner skal se bra ut. Man kan jo ikke åpne et ukeblad eller en instagramside uten at bildene og rådene slår imot deg. Det gjelder også for gravide. «Tren slik og slik før fødselen». «Slik får du kroppen din tilbake». Det er helt på styr. Hele tiden det maset om at man skal tilbake til sitt opprinnelig jeg, sier hun opprørt.

Jeg har alltid vært fornøyd og trygg med egen kropp. Dette til tross for at det er et veldig press på at kvinner skal se bra ut. Josefine Carlsson

Har du tips om denne saken? Send oss en epost!

Magen etter fødsel

Hun ble så lei alt fokus og fiksering på utseende at hun forrige uke gikk til det modige og utleverende steget å vise bildet av magen sin.

Dét har «hele Sverige» og flere fått med seg. I skrivende stund har Carlsson fått 30.000 likes på bildet hun postet på Facebook. Nå spres bildet også i Norge.

Det er ikke første gang bilder av mager etter fødsel får oppmerksomhet. De fleste husker kanskje debatten som oppsto etter at bloggeren Caroline Berg Eriksen la ut bilde av sin mage bare dager etter datterens fødsel. Det samme gjorde også bloggeren bak «Komikerfrue», Marna Haugen, etter å ha født sitt siste barn, og hertuginne Kate fikk mye oppmerksomhet da hun viste frem sin fødselsmage tilbake i 2013.

«Kvinnekroppen i fjerde trimester» er også et prosjekt som har fått en del oppmerksomhet i tradisjonelle som sosiale medier, og #kroppspositivisme er en populær hashtag på bildedelingstjenesten Instagram.

Les også:

Les også

Da venninnene ble skilt fra sine menn, flyttet de inn i samme hus

— Alle kropper er like bra

Burleskdanser, blogger og vernepleier Carina ElisabethCarlsen står bak instagramprofilen #fetmenfattet. Hun synes det er helt fabelaktig at flere våger å vise den uretusjerte sannheten, og at flere kan innse at de faktisk er mer enn bra nok som de er.

— Samtidig synes jeg det er trist at man blir ansett som modig for å «våge» å vise seg offentlig når man ikke ser ut som malen vi oppdras til å skulle passe inn i. Problemet med de fleste kroppstrendene vi har nå i dag, det være seg #loveyourlines eller «thigh gap» er at man ved å si at den ene tingen er rett, ekskluderer den andre. Ved å si at den ene er rett, sier man automatisk at den andre er feil. Vi må snart innse at alle kropper er like bra, sier hun.

Takker sønnen

Carlsson takker sønnen sin på tre år for at hun våget å dele bildet. 27-åringen hadde litt tidligere tatt kontakt med en kirurg for å høre om det var noe å gjøre med det.

— Kirurgen hadde den samme holdningen: «Hvis vi bare gjør slik og sånn, så blir du fin igjen». På vei hjem fra timen surret tankene. «Kommer jeg til å bli lykkeligere av å fikse magen min med plastisk kirurgi?» Så kom jeg hjem og hoppet i badekaret. Sønnen min var der og kommentaren hans kom som hentet ut fra løse luften: «Fin mage mamma!».

Det var disse tre ordene fra en treåring som endret alt.

For ham betyr min mage bare kjærlighet. Josefine Carlsson om sønnen (3)

— Da ble jeg sikker. Det spiller virkelig ingen rolle hva andre måtte mene om magen min. Hvorfor skulle jeg endre på utseende mitt? Mine to fantastiske sønner har ligget der inne i ni måneder. Hva slags signal ville jeg gi dem dersom jeg fikset på dette? For min sønn er magen min helt normal, vi bruker å tøyse og tulle med den. Jeg tror han synes den ser ut som et lite monster og liker å klemme på den. For ham betyr min mage bare kjærlighet, sier Carlsson.

Beglodd i bikini

Carlsson har lenge vært ukomfortabel med å gå i bikini, men også det har sluppet litt den siste tiden.

— Her om dagen var jeg i svømmehallen. Jeg funderte lenge på hva jeg skulle ta på meg, en dekkende topp over magen eller badedrakt? Men så tenkte jeg: «Vad tusan, jeg går i bikini likevel.» Det var mange som tittet, særlig andre kvinner. Det ble nesten pinlig hvordan noen stirret.

FØR: Slik så hun ut i bikini før svangerskap og navlebrokk.

Bildet la hun ut for sin egen skyld, men Josefine Carlsson synes det er veldig inspirerende om det kan påvirke andre. Hun har allerede fått mengder med kommentarer og tilbakemeldinger.— Man må forsøke å se forbi det ytre. Jeg er takknemlig for å ha en frisk kropp, en kropp som jobber for meg og får meg til å fungere hver dag. Det er jo det som er det viktigste, sier hun.

Ønsker du å få med deg lignende saker? Vi har en egen Facebook-gruppeog Twitter-profilfor Familie og oppvekst

Les også:

Jørgine bruker sønnen som manual, og hopper opp med ham på skulderen

Tren fra dag en etter fødsel

Publisert: