Alvorlig sikkerhetshull i alle versjoner av Internet Explorer

Kan brukes til å fjernstyre datamaskinen din.

Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over åtte år gammel

Når det gjelder sikkerhetshull er det utvilsomt den nå svært kjenteHeartbleed-sårbarhetensom har vært i fokus den siste tiden, men det betyr på ingen måte at ikke andre «vanlige» sikkerhetshull også kan fortsette å dukke opp.

Nå melderMicrosoftat det er funnet en ny, alvorlig sårbarhet i deres nettleser, Internet Explorer. Selskapet har allerede registrert flere angrep som har forsøkt å utnytte sårbarheten, som gjelder alle versjonene av nettleseren fra og med 6 til og med 11. ## Kan gi hackere kontroll

Ifølge Microsoft virker sårbarheten på en slik måte at den kan korrumpere minnet som nettleseren bruker, og sette eventuelle hackere i stand til å kjøre programmer via nettleseren på offerets PC.

Dermed kan de potensielt overta styringen av maskinen ved hjelp av ondsinnet programvare.

En av måtene dette visstnok kan gjøres på er at hackerne oppretter nettsider som er designet for å utnytte sårbarheten, og deretter lurer brukeren til å besøke disse nettstedene.

Microsoft sier at de vil iverksette tiltak for å beskytte kundene sine fra sårbarheten, og at dette kan innebære en sikkerhetsoppdatering. Det ser imidlertid ikke ut til at de har bekreftet at en slik oppdatering vil komme, og eventuelt når det vil skje.

Det finnes imidlertid andre måter å sikre seg på i mellomtiden, som for eksempel å installere versjon 4.1 av «Enhanced Mitigation Experience Toolkit». Dette legger et ekstra lag med sikkerhet oppå Internet Explorer, men finnes dog kun på engelsk.

Farlig for Windows XP

Som nettstedetComputerworldpeker på vil Windows XP-brukerne imidlertid ikke få glede av en slik oppdatering, da Microsoft som kjenthar avsluttet støtten til operativsystemet.

Det kan altså bety at sårbarheten kan få store konsekvenser for brukere av Windows XP, som støtter versjonene 6, 7 og 8 av Internet Explorer.

Mer informasjon om sårbarheten og hvordan du bedre kan sikre deg mot den finner du hos Microsoft.

LES OGSÅ:

Det er skremmende lett å hacke trådløse nett

Publisert

Mest lest akkurat nå

  1. – Jeg har valgt dette livet. Det kommer kritikk når du ikke leverer.

  2. – Jeg kan aldri gå noe sted uten å få blikk eller bli hvisket om

  3. SAS innfører tiltak for å hjelpe kundene ved pilotstreik

  4. Mann hentet opp etter speedriding-ulykke i Voss

  5. Her må kapteinen rydde opp etter målfeiringen

  6. «Homofili er ikke ideologi – det er slik en er skapt»