Kjølner utpekt som voldtektsmann

Publisert Publisert
  • Cathrin Rustøen lyver, sier Chim Kjølner (22), som er utpekt som Rustøens voldtektsmann i politiavhør. Han sier det er svært sannsynlig at han vil gå til injuriesøksmål.

I det to timer lange politiavhøret fikk den permitterte formannen i Oslo FpU vite at Cathrin Rustøen har utpekt ham som den personen som voldtok henne på landsmøtet i Fremskrittspartiets Ungdom i Langesund i fjor.

— Det er løgn og fri fantasi. Om det skyldes en forveksling, kan ikke jeg svare for, sier Kjølner til NTB.

Han vurderer nå å gå til injuriesøksmål mot Cathrin Rustøen for å ha framsatt falske anklager.

— Det er svært sannsynlig at jeg vil gjøre det. Det er veldig alvorlig å bli beskyldt for voldtekt, sier han til NTB.

Det lyktes ikke NTB å komme i kontakt med Cathrin Rustøen onsdag kveld.

Rykter Allerede i oktober i fjor fikk Kjølner høre rykter om at han skulle ha voldtatt Rustøen.

— Jeg tok ikke kontakt med henne, det burde jeg kanskje gjort. Kjæresten min sa at jeg burde gjøre det, men det ville blitt en lite koselig telefonsamtale. Dette skjedde også like før alt det andre bråket i Oslo Fremskrittsparti, sier Kjølner.

Han traff Cathrin Rustøen sist på et elitekurs i Fremskrittspartiet tidlig i fjor høst.

— På landsmøtet var jeg stort sett sammen med hun som ble kjæresten min. Jeg regner med at både hun og andre jeg var sammen med, vil bli innkalt til avhør, sier han.

Cathrin Rustøen har ikke offentlig utpekt Chim Kjølner som gjerningsmann, men hun ville heller ikke dementere det på Redaksjon 21 tirsdag. Kjølner fikk onsdag vite av politiet at hun hadde navngitt ham. Rustøen har ikke anmeldt forholdet, men Chim Kjølner har status som mistenkt.

Chim Kjølner tok selv initiativ til å bli politiavhørt i Porsgrunn onsdag, fordi han reiser på en tre ukers ferie til Australia torsdag.

Ikke detaljer Han fikk ikke vite detaljene i Rustøens politiforklaring, men sier han fortalte sin historie til politiet. Han vet ikke hvorfor politiet ikke har innkalt ham før, med bakgrunn i at Rustøen har navngitt ham.

Chim Kjølner sier han ble veldig sjokkert da Cathrin Rustøen sto fram på talerstolen på årsmøtet i Hordaland Frp og sa at hun var blitt voldtatt av en sentral tillitsvalgt i Fremskrittspartiet.

— Jeg kunne ikke forstå at noen ville skade partiet så mye. Det må være første gang noen har fortalt om en voldtekt fra en talerstol. Talen til Rustøen var nok en brikke i et spill, sier Kjølner.

Han trodde først det ikke kunne vært snakk om ham, fordi han ikke regner seg som noen sentral tillitsvalgt i Fremskrittspartiet. På landsmøtetidspunktet var han styremedlem i Oslo FpU.

NTB

Publisert

Sakene flest leser nå

  1. Slik er reglene for den nye skolehverdagen

  2. Derfor gikk sosiale medier i svart i dag: – Nå skjønner alle at dette ikke går over av seg selv

  3. – Eg hatar kattar

  4. Karoline (26) omkom etter fall i foss: – Dette er et stort tap for oss alle

  5. «Politiet må slutte å ta førerkortet fra hasjbrukere»

  6. Nesten-brann hos Brann