Mann pågrepet etter hagledrama

Politiet i Brønnøysund pågrep ved 7.30-tiden lørdag den 40 år gamle mannen som er mistenkt for å ha drept en person og skadd to andre i et skytedrama fredag kveld.

  • NTB
Publisert Publisert
icon
Denne artikkelen er over 15 år gammel

Mannen ble ved 7.30-tiden pågrepet hjemme i sin egen bolig i Brønnøysund. Samtidig ble også flyplassen i Brønnøysund åpnet etter at den en periode var blitt stengt som en følge av politijakten. Flyplassen var blitt stengt etter meldinger om at en person var blitt observert inne på det avsperrede området.

— Politiet hadde kontakt med mannen på telefon og han kom ut av huset der han ble pågrepet. Alt skjedde uten dramatikk, sier politimester Håvard Fjærli ved Helgeland politidistrikt til NTB.

Politiet beslagla et haglgevær under pågripelsen.

Mann drept

Politiet fant ved 1-tiden natt til lørdag en 31 år gammel mann drept hjemme i sin egen leilighet. I tillegg var to personer, en 27 år gammel kvinne og en mann i 60-årene, skadd av skudd fra haglgevær.

De to som ble skadd, ble truffet da mannen skjøt med hagle mot huset til kvinnen og mot flere tilfeldige biler på Mosheim litt nord for Brønnøysund.

Begge to ble fraktet i legehelikopter til Helgelandssykehuset i Sandnessjøen i 22.30-tiden. Kvinnen ble senere fløyet videre til St. Olavs Hospital i Trondheim.

Sykehuset melder at kvinnen er alvorlig skadd og at tilstanden er ustabil. Den eldre mannen har ifølge politiet fått lettere skader.

- Kjente hverandre

Gjerningsmannen skal ifølge kilder i lokalmiljøet være en 40 år gammel lokal mann som tidligere har vært i klammeri med politiet. De mener det kan dreie seg om et sjalusidrama. Vitnene sier til TV 2 Nettavisen at mange har fryktet at noe slikt kunne skje.

— Det skal ha vært et forhold mellom personen som vi har pågrepet og den drepte mannen og kvinnen. Hva slags relasjon kan vi ikke gå nærmere inn på foreløpig, sier politimesteren til NTB.

En nabo sa til Brønnøysund Avis at hun så mannen stå utenfor huset der den skadde kvinnen bodde og brøle mot huset. Deretter skal han ha skutt inn gjennom døra som ble åpnet.

Store styrker

Mens jakten på den mistenkte 40-åringen pågikk fredag kveld og natt til lørdag, oppfordret politiet i Brønnøysund alle beboerne i kommunen om å holde seg innendørs.

Politijakten krevde alle tilgjengelige mannskaper i politidistriktet. Mellom 15 og 20 bevæpnede tjenestemenn ble kalt ut i jakten på den mistenkte gjerningsmannen.

Medlemmer fra utrykningsenheten i Nord-Trøndelag politidistrikt ble også utkalt under jakten. Også Beredskapstroppen i Oslo ble varslet og var i ferd med å reise til Brønnøysund da den mistenkte 40-åringen ble pågrepet.

Publisert
Takk for at du leser BTIkke gå glipp av alle nyheter fra Vestlandets største avis.
Bli abonnent

Les mer om dette temaet

  1. En drept, to skadd i skytedrama

BT anbefaler

Det enda i fiasko for den første trans­kvinna i OL

Etter å ha hamna sist i OL-finalen, bukka Laurel Hubbard til ære for publikum.

LES SAKEN