– Søket har pågått med store mannskapsstyrker hele mandag kveld og vil fortsette så lenge politiet finner det hensiktsmessig, opplyser politiinspektør Ove Brudevoll i Nordmøre og Romsdal politidistrikt.

Politiet opplyste natt til tirsdag at andre politidistrikt er varslet, og at det er iverksatt nasjonal og internasjonal etterlysning. Politiet har også bedt om hjelp fra Kripos, opplyser Brudevoll.

Det var klokken 16.28 mandag at politiet ble varslet om at en sju og et halvt år gammel gutt forsvant i forbindelse med et besøk i Bowlinghallen i Molde.

– Politiet holder alle muligheter åpne, og utelukker heller ikke at gutten kan være ført bort fra stedet mot sin vilje, sier Brudevoll.

Gutten er født i Litauen og har nordeuropeisk utseende. Han er cirka 130 centimeter høy, slank, og har kort mellombrunt hår og brune øyne. Han snakker nordmørsdialekt.

Gutten hadde på seg en blå collegejakke med glidelås og supermannlogo i front da han forsvant. Han hadde også på seg blå joggebukse med hvit skrift og et grønt merke på høyre lår, svarte sokker og blå, røde og hvite bowlingsko.