Den første brannen startet i Tannvikvågen i Snillfjord i Sør-Trøndelag ved 19-tiden mandag kveld. Anslagsvis 100 mål i bratt terreng sto i brann. Kraftig vind økte spredningsfaren i det tørre terrenget. Seks beboere i et hus i området ble evakuert og brannvesenet jobbet iherdig for å sikre to andre eneboliger som også var i faresonen. Ingen av husene ble berørt av flammene, og etter midnatt natt til tirsdag roet vinden seg, skriver Adresseavisen.

Ved 5-tiden natt til tirsdag opplyste operasjonssentralen i Sør-Trøndelag politidistrikt at brannen i Tannvikvågen var slukket.

I nabofylket i nord meldte Nord-Trøndelag politidistrikt sent mandag kveld at det klokken 22.30 ble varslet om lyngbrann i Uran-området i Flatanger. Ved 0.30-tiden natt til tirsdag ble rundt 20 beboere i Hasvåg og Småværet evakuert. Sterk vind gjorde det vanskelig for brannmannskapene å begrense brannen, og i løpet av natten ble et stabbur tatt av flammene, skriver Adresseavisen.

Tidligere mandag kveld fikk politiet melding om gressbrann på Frøya. Ifølge lokalavisen Hitra-Frøya var gresset svidd av bare ti-tolv meter fra kinoen på øya, men brannvesenet fikk fort kontroll over flammene.

Meteorologisk institutts værtjeneste Yr.no opplyste mandag kveld at en unormalt tørr vinter har bidratt til den store skogbrannfaren. I et obs-varsel opplyser Yr.no at skogbrannfaren er stor på Vestlandet, i Trøndelag og den sørlige delen av Nordland.